torsdag 11 september 2014

»Hoorfie»

JAG HAR DÖPT scarfen som blir en huva – eller huvan som blir en scarf, om ni föredrar den vägen – till ”Hoorfie”, av engelskans Hood och Scarf.

Fyra stycken har det hittills blivit och en femte, en svart, är på gång. De föregående är slätstickade men den pågående blir rätstickad. Och så har jag med stor omsorg nedtecknat beskrivningen också, tro’t eller ej. Den kommer inom kort att finnas att köpa för en ringa peng både på svenska och engelska i min Etsybutik, där jag f.ö. även avyttrar mina alster.


Men idag blir det inte många maskor stickade, för här måste kokas äppel­mos och bakas paj av all frukt jag måste plocka ner innan jag gav mig på mina äppelträd med sågar och sekatör. Och ikväll är det line dance igen. Yi-haa!!

3 kommentarer:

 1. Hejsan

  Den där hoorfien var en tuff idé. Smart ju.

  SvaraRadera
 2. Upprinnelsen är att jag själv avskyr att gå med mössa. Det här är ett varmt alternativ, som blir huvudbonad bara när det behövs. Inte så dumt, huh?

  SvaraRadera
 3. Konstigt, jag skev ju en kommentar om din hoorfie! Men den kom tydligen bort? Fin är den i alla fall, och fiffig!
  Tack för informationen om vaxbönorna. Jag har ingen aning om ifall moderplantan var en F1-hybrid och har förstås slängt bort fröpåsen!
  Jag sår, så får jag se vad det blir...
  Kram, Monica

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!