lördag 25 april 2015

Äntligen vårkänslor!!

IDAG VAKNADE JAG och kände med ens att nu är det faktiskt vår. Det firar jag med att fr.o.m. idag och t.o.m. 31 maj ge 25 % rabatt på de vir­ka­de filtarna i min Etsybutik.


6 kommentarer:

 1. Hur kommer det sej att ditt pris på en pläd är ca 10 gånger mer än andra plädar på Etsy?

  SvaraRadera
 2. Av den enkla anledningen att jag har valt att prissätta i relation till materialkostnad och arbetstidsåtgång. Om andra väljer att i princip gratis ge bort sina med stor möda och för dryga garnkostnader tillverkade plädar så är det deras sak. Hantverk, särskilt kvinnligt hantverk, är groteskt undervärderat och det försöker jag göra vad jag kan för att ändra på.

  SvaraRadera
 3. Håller fullständigt med dej, men med sådana priser du har är det underligt om du kommer att få plädarna sålda.Även med 25% rabatt.

  SvaraRadera
 4. Pja, jag vet inte det jag. Och även om så är fallet torde det väl ändå var jag och ingen annan som är ägare till det problemet ..?

  Det finns oändligt många som på Hötorget, för en spottstyver köper sig en reproduktion av ett hjärtknipande, gråtande barn och betraktar det som konst. Sedan finns det andra som uppskattar det unika och gärna lägger ut det mångdubbla på en riktigt konstverk, ett sådant som finns i bara ett enda, välgjort exemplar. På samma vis som en del ekiperar sig på H&M och KappAhl medan andra uteslutande handlar haute couture.

  Målgrupperna ser alltså olika ut och jag vänder mig inte till de förstnämnda.

  SvaraRadera
 5. Fast tror du de med intresse för underbart vackra handgjorda plädar kollar Etsy? Skulle det inte vara bättre att försöka sälja dom i en inredningsbutik i Helsingfors t.ex.?
  Kollade på Etsy och det finns 250 sidor med plädar i alla storlekar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadå, det finns alla sorters kunder på Etsy. En pläd är f.ö. såld tidigare, till fullpris.

   Att sälja via en inredningsbutik t.ex. i Helsingfors skulle naturligtvis vara ett alternativ, om man vill ge bort 30-35 % av priset i provision. Provisionen på Etsy är 3,5 %. Det är lite skillnad det.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!