På kvällskvisten tog jag med mig dottern och hennes kompis på mete från en pontonbrygga i en av stans småbåtshamnar. Mest blev det mört på mört på mört - usch, vad de är hala och äckliga - men några abborrpinnar nappade också. Och till slut en riktig ”spinnspöbest” på närmare 600 gram! Det bidde en del av middagen följande dag och var jättegott.
♥ Så här gör JAG fisk för att få den riktigt, riktigt god ♥
När du har rensat och sköljt firren saltar du (ordentligt) och svartpepprar i magen eller så tar du helt enkelt citronpeppar, där det ”allt-i-ett” finns både salt, peppar och en touch av citron. Lägg gärna med några dillkvistar också, det ger god smak. Och kanske några droppar citronsaft. Slå in fisken i ett paket av aluminiumfolie som du placerar in en låg, vid skål. Koka upp tillräckligt mycket vatten så att det nästan täcker foliepaketet, häll det kokande vattnet i formen och låt det hela stå i 15-20 minuter. Fisken blir perfekt, för fisk ska helst inte koka alls, bara ”bli färdig”.
[tags: bookbinding, coptic, stitches, chart]
Det var ett bra recept som jag ska förmedla till maken som envisas med att släpa hem småabbor´n. Men det är inte aktuellt förrän till sommaren för någon pimplare är han inte.
SvaraRadera