onsdag 23 juni 2010

LÄSTIPS
Gamarna av Maria Küchen


Gamarna
av Maria Küchen

Någon i Stockholm ritualmördar framgångsrika kvinnor. Tre personer har redan blivit mördade. Gynekologen Bodil Ohlsson, som ideellt hjälpte papperslösa flyktingkvinnor och offer för he­ders­våld. UD-tjänstemannen Louise Brink, på spikrak väg uppåt i en av Sveriges tuffaste karriärer. Och TV-jour­na­listen So­fie Alberg, som gav det feministiska perspektivet en plats i kommersiella ny­hets­medier. Men när det fjärde mordet inträffar bryts mönstret på ett oväntat sätt. ”Gamarna” är en spännande sam­tids­thril­ler som ger läsaren inblick i Stock­holms smutsiga bo­stads­mark­nad. Med skärpa och mycket humor skildras San­na Wredes pa­nik­fyll­da jakt på en mördare som är ute efter hämnd.

Mitt betyg: ˜˜˜˜ (av 5 möjliga)


Högst personlig kommentar:
För ovanlighetens skull en ljudbok som jag haft svårt att somna ifrån på kväl­larna i sängen. En bidragande orsak är säkert uppläsaren, Eva Röse, vars in­le­vel­sefulla läsning var ett rent nöje. Men intrigen, språ­ket och tempot var minst lika bidragande orsaker.
    Maria Küchen har lyckats bra med att låta oss krypa in i hu­vud­per­so­nens hjärna och känsloliv. Jag tycker ofta att romaner med mycket tankeåtergivning tenderar att bli för ”babbliga”, så är dock icke fallet i ”Gamarna”.
    Vad som också är skönt är att upplösningen är långt ifrån självklar. Jag in­vag­gas närmast i ett komatöst tillstånd av böcker där man re­dan från kapitel 1 kan gissa sig till hur det hela kommer att sluta. Så var det inte i den här romanen.
    Det här är i mitt tycke en bok för semestern, eftersom den kan va­ra svår att släppa om man väl börjat vända blad.

2 kommentarer:

 1. Tack för tipset!

  Låter spännande!!
  Framför allt med en bok som kanske har möjlighet att hålla mej vaken när man trycker på "play-knappen"...Haha!
  *Zzzzzzzz....snark*

  Ehhh...blev lite fattigare i går efter besök på Adlibris bok-handel här på nätet....Hehe!

  Ha det gött!
  Kram, "Stigge"

  SvaraRadera
 2. Låter verkligen frestande...
  En glad midsommar önskar jag dig! Eller firar ni inte midsommar samtidigt som vi?
  Kram, Monica

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!