måndag 30 augusti 2010

Och nu blir det tantvarning

NU HAR DET hänt. Jag har tagit steget fullt ut och blivit tant. Ja, det är i alla fall vad omgivningen hävdar, nu när jag blivit med hammock. En liten, vitmålad gungeligungsak i trä är det, som ska bo på ter­ras­sen och nästa sommarhalvår bidra till många sköna mor­gon­fi­ka­stun­der, meditativa handarbetstimmar och lyssna på ljudbok-pauser.

Jag måste säga att jag för en gångs skull anser mig ha haft tur. Tidigt i somras följde jag med en kompis till ett av stans möbelvaruhus och fick då ögonen på den lilla tvåsitsiga raringen. Det var kärlek vid förs­ta stjärt­nedsättningen och jag insåg omedelbart att den skulle passa som en smäck på min terrass. Ögonblicket därpå, när jag såg pris­lap­pen, fick jag nästan en infarkt, och drömmen om en gemensam fram­tid sprack som en övermatad såpbubbla.


Men ... så lider sommaren mot sitt slut. Möbelvaruhusen rear ut sä­song­ens kvarvarande sortiment och till min förvåning fanns drömmen kvar när jag hade vägarna förbi. Så nu, idag, står den här, här hos mig i ”Rucklet”. Därmed har jag alltså blivit tant på riktigt, en tvätt­äk­ta hammocktant.

Det enda som är lite förargligt är att det har blivit höst. Men, vad tu­san, är man tant kan man väl gunga i vadderade byxor och dunjacka också..? Alltid retar det någon och i egenskap av tant har man dess­utom all rätt i världen att fnysande säga: ”Orka bry sig!” ;o)

***

Och så bär det sig inte bättre, kära barn, än att vi så här i början på höstterminen har fått ännu ett par nya elever i klassen. Välkomna ska ni vara, Conny och Cici! Ni kan sätta er där bak ... *pekar med he­la handen* ... mellan Göran och Motvalls gubbe.

23 kommentarer:

 1. Hejsan,svejsan!!
  Längesen sist. Du den gungan var ju bara för söt!! Men ej tillräkligt liten för min lille,lille ballkong:)SYND.
  Vad jag förstod av din goa kommentar,så är du gla i vatten:) Det kommer du att få en hel del av hos mig framöver. visst är det vackert.
  Ha det nu riktigt gott i hammocken.
  Sov en stund med dunjackan på. DÖ skönt.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Välkommen i klubben!!

  "Dom gungande tanternas klubb"...(:

  Det var den SÖÖÖÖTASTE lilla gungeligung-grej jag skådat!!

  Pluttinutt-söt....

  Fast jag får vara nöjd med min "träfärgade trea". Jag gungar ju gärna i horisontal-läge på gamla dar!
  Hahaha....

  Ujujuj...skrattkramp! Vadderade byxor och dunjacka....

  Gunga lugnt nu, Tant!

  Kram, J:son

  SvaraRadera
 3. Hos mig är det ingen tantvarning på hammocken för här får man vara snabb om man har tänkt sig en tupplur i den vaggan. Och då är det inte gubben man ska trängas med utan barn och/eller barnbarn.

  Din kortvariant var för himla trevlig och har du vadderade byxor på dig behöver du ju inte släpa ut någon dyna att sitta på.

  SvaraRadera
 4. Lena:
  Ja, uja, vad du har varit "blogg-off" länge nu! Det är många med mig som saknat dina bilder.

  Gungeligungan är dessvärre i kortaste laget att ligga i, t.o.m. för mig, knappt en tvärhand hög. Det fanns faktiskt en "storasyster" kvar på rean också, men den skulle i mitt tycke ha blivit för åbäkig och "flådig". Jag får väl träna på att sova sittande istället. *haha!*

  J:son:
  Var du glad över dina trea! Jag skulle gärna haft en fullång jag med, men på terrassen skulle det blivit för stort. Fast nu när jag har lillan i mina klor kan jag alltid helt fräckt ta hennes mått och bygga mig en till, en längre ;o) Att ha i trädgården, alltså.

  Så mycket som det gungar i skallen vissa dagar är det förmodligen säkrast att jag tar det piano med externgunget. Eller så kanske invärtes och utvärtes gung tar ut varandra? Som plus och minus, typ! :oD

  SvaraRadera
 5. Cici:
  Ha! Det var nog det jag tänkte, att det blir slagsmål om vilken generation som ska få nyttja den nya faciliteten ;o)

  Det där med vadderade brallor istället för sittdyna hade jag inte tänkt på! Smart! :o) Kanske ska köra med dubbla lager vinterbonat på underkroppen när det blir dags för arktiskt gung? För att få bättre stoppning, alltså.

  SvaraRadera
 6. Ack, min unga vän, än har du långt till tant-stadiet! Dit har ju knappt jag kommit...
  Hammocken är jättefin, där kommer du säkert att trivas!
  Ha en skön kväll!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Hejsan

  Dom som dömmer säger du kommit i tantåldern för att du skaffat Hammock har nog aldrig själv suttit i en sådan. Det finns inget bärre och skönare än att slappa i en Hammock med en kall saft, eller isvatten och en skvallerblaska eller annan lektyr......nice.

  Min föräldrar har en och jag brukar ligga och somna i den smått gungande...ha ha

  SvaraRadera
 8. Monica:
  Haha! Säg det där åt omgivningen, du! Enligt denna var det hööög tantfaktor på ett hammockköp, men jag föredrar nog att gå på din linje ;o)

  Skånegrabben:
  Ja, vet du, det hjälps inte, men det är något visst med detta att det gungar. Antagligen är det ett bortglömt minne från den tid när man var i mammas mage, som gör att de allra flesta människor upplever det som väldigt avkopplande. Så tant eller ej, gunga ska jag :oD

  SvaraRadera
 9. Undrar vad en annan ska titulera sig som är 50+ och sju till! ;-)
  Det blir väl fint att å sitta i gungan och grilla korv i vinter...fullt påpälsad och drömma om den sommar som ska komma då det blir så varmt så det inte går att grilla...typ! :-)

  Steffe

  SvaraRadera
 10. Hm, låt mig fundera ... How about "lätt transportskadad"? *hehe!*

  För nu är det ju så, att vi fruntimmer vi blir tanter, medan ni herrar bara blir mer patinerade versioner av pojkspolingar. Ja, det måste väl vara förklaringen, eftersom ni fortsätter leka hela livet och det enda som egentligen förändras är antalet siffror på prislapparna?

  *hukar mig för rallarsvingen som gissningsvis är på kommande*

  SvaraRadera
 11. Tack ska du ha Stjärnkraft. Jaha, då har väl jag också blivit tant då, trots att jag bevisligen är man. Jag har nämligen också skaffat hammock.

  SvaraRadera
 12. Ähum, du kanske får lov att överväga en alternativ stavning av ditt namn? "Connie" låter väl bra? Ett riktigt fint, hammockanpassat namn eller hur? *haha!*

  SvaraRadera
 13. HaHa! Du är inte bara en diamant, utan en slipad sådan också.

  SvaraRadera
 14. Hallå där, du får nog ta många steg till innan du blir tant, säger en som verkligen är tant åldersmässigt, men inte i sinnet.
  Vi har haft hammock i tjugo år, den är superskön att ligga och läsa i när det blir för varmt i solen.
  Men jag måste säga att din nyinköpta är superfin, passar perfekt på din altan.

  SvaraRadera
 15. Den hammocken var söt,fästmanhammock.
  Du har ju många kuddar att sätta under lilla skärten när det blir kallt.Säkert jätteskön att sitta i.

  SvaraRadera
 16. Conny:
  Eftersom jag antar att det där var en komplimang, så niger jag djupt och tackar ;o)

  Monkan:
  Haha! Då blev du med hammock ännu tidigare än jag! Slutsats: Jag är INTE tant ännu. Jippi!!!

  Skämt åsido, så är den väldigt liten och nätt; alldeles lagom att inte ligga och sova i (om man inte är oerhört kortvuxen). Passar mig utmärkt, eftersom jag ändå inte kan ligga ner och läsa nuförtiden pga de förbenade progressiva brillorna.

  Stickmamman:
  Just precis! Så nu är det bara fästmannen som fattas då ;o)

  Den är faktiskt finurlig på det sättet, att själva gungan sitter på kedjor som man kan haka upp lite som det passar. Vill man ha låg sitthöjd fixar man det, vill man sitta med mycket bakåtlutning är det lika lätt att ordna.

  SvaraRadera
 17. Vaddå tantvarning?! I min värld är hammockar ren och skär Rock'n'roll!
  Gunga och njut i din fantastiska investering! :)

  SvaraRadera
 18. A-HAAA!!! Det är ju förstås därför som gungstol heter rocker på utrikiska! ;o)

  Rock on, baby!

  SvaraRadera
 19. Det var en jättesnygg hammock. Har sett så många fula och ostadiga varianter under mitt letande efter en. "Gunga i en hammock" ploppar upp i mitt huvud. Det var väl en av SweDanes populäraste låtar på 60-talet. Bra köp tycker jag!
  Kerstin

  SvaraRadera
 20. Den är riktigt stadig och bra - och konstruktionen är dessutom så enkel att den blir lätt att kopiera ;o)

  Idag blir det dock inget gungat. Jag är fullt upptagen med att sammanställa en anmälan till ARN ...

  SvaraRadera
 21. Är du säker på att du känner dej så pigg och stark att du kommer upp i gungan på egen hand?
  Att ta fart och gunga, kan det väl knappast vara tal om;-))

  SvaraRadera
 22. Ned kommer jag alltid, upp kan bli värre. Fart kan jag putta med käppen.

  SvaraRadera
 23. Vilken stjärnkraft att putta med käppen
  För att fäktas med Göran, den knäppen
  Men jag tänker som så
  Hur som helst det kan gå
  Om du slinter och slår mej på läppen

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!