onsdag 8 september 2010

Framtidstro

TRÖTTHETEN HAR LAGT sig som en platta av cement över mig. Som­marens relativa energi är som bortblåst och nödgeneratorn går varm. Stapeln med ”vill”, ”borde” och ”måste” växer sig allt högre och svaj­ar betänkligt.

Förlåt, förlåt, alla bloggkompisar, att jag just nu inte orkar med att hälsa på och kommentera i samma usträckning som under det se­nas­te halvåret! Jag finns nog här, men måste i alla fall tillfälligt vända fo­kus inåt för att lyckas ladda batteriet inför hösten och vintern.

Men trots att mörkerdepressionen flåsar mig i nacken vägrar jag släp­pa tron på en ljusnande framtid! Det kommer en vår igen, och därför ska jag i alla fall beta av en av punkterna på min ”vill”-lista: att bland perennerna plantera lökar inför nästa säsong. Inte blir det idag, knappast imorgon heller, men så småningom.


PS. Jag tror förresten jag har blivit lite kär. I han där John Taylor i ”Trädgårdsfredag” på SVT2. Just love him! :oD

7 kommentarer:

 1. Vi väntar!!

  Ta hand om Dej själv, Dina blomsterlökar och Din nyvunna kärlek...Haha!

  Tänd lite stearinljus, gör en god fisksoppa och ta det lugnt ett tag så kommer nog snart orken tillbaka.
  Hoppas jag.....(:

  Styrkekram!
  J:son

  SvaraRadera
 2. Du är inte ensam om den "kärleken" han är sååå cool, jag gillar även Taylor nr 2, vilka härliga smårätter han levererar. Tarec Taylor har ett trädgårdscafé som vi besöker lite då och då.

  Lökarna är fina, precis i samma färgskala som övrigt ser jag.
  Som tur är har man lite tid på sig ännu för lökplanteringar.

  Ha det så bra N.
  Monkan

  SvaraRadera
 3. Plantera du dina fina lökar ,du är inte ensam om att vara kär i den killen.Jag skulle kanske pröva lökar igen ,det gick inte så bra sist.det är ju så fint när de kommer på våren.Gå ut i solen å lapa in vitaminer.Kraaaaam på er.

  SvaraRadera
 4. Vi får väl hoppas att det bara är en tillfällig svacka du har hamnat i! Litet vemod över att sommaren är slut... Men än kan vi få många sköna höstdagar med sol och hög, klar luft! Och skogspromenader med svampplockning...
  Ta det lugnt, man hinner vad man behöver - det andra kan vänta!
  Uppiggande-kramar, Monica

  SvaraRadera
 5. Kan du inte få en slurk av den där champagnen som hittats på Åland, så du piggar på dig.Hur många gånger har man inte önskat sig en trädgårdsmästare. Något i stil med Lady Chatterleys älskare kanske. Men i min ålder börjar man tycka att trädgårdskunskaperna går före andra specialiteer(det lät verkligen gammalt). Jag har en väninna som i ett tidigare liv var gift med en trädgårdsarkitekt och jag brukar fråga hur i all sin dar hon kunde skilja sig från en sådan.Vi kunde ju haft nytta av honom allihop!
  Pigga på dig
  Kerstin

  SvaraRadera
 6. Alla:
  Tillfällig eller ej, men en svacka har jag hamnat i :o( Jag har egentligen en massa saker jag skulle vilja skriva inlägg om, men det stupar liksom på tröskeln.

  Sen kliar det något oerhööört i fingrarna att ta upp den tappade tråden på mitt romanprojekt om tant Solveig - men vart tar tiden vägen? Trots att jag stiger upp före 07:00, inte har en död "slapparminut" på hela dagen och inte kommer i säng förrän efter midnatt verkar jag inte hinna med någonting. Mysko. Irriterande. Nedstämmande.

  Och inte dyker John T. upp för att ge mig ett handtag med trädgården heller, trots att jag affirmerar mig blå i ansiktet att det ska hända ... Om Tareq T. skulle råka titta in samtidigt skulle jag a-b-s-o-l-u-t inte protestera! Då kanske jag skulle få i mig någon vettig mat lite mellan varven :o/

  Som sagt, förlåt att jag är lite off just nu. Det ska väl bli bättre, får jag hoppas.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!