torsdag 23 september 2010

Målgång!!!

 
IGÅR BLEV DET färdigt, mitt virkade lappverk av hexagoner! De stra­tegiska måtten slutade på c. 121 x 142 cm (det töjer ju lite hit och dit när det är virkat ...)

Efter 305 sexkanter och nästan exakt fem månader är det alltså klart och känslan är lite konstig, lite tom på något vis. Jag har levt med den här virkningen så länge nu, med garn överallt och ständigt en virknål i handen, att livet kommer att te sig en smula innehållslöst ef­ter detta ;o)

Ja, go’vänner, det finns väl ingen anledning att orda så mycket mer om saken? Istället visar jag lite nya bilder att förhoppningsvis in­spi­reras av. Håll till godo!Tidigare inlägg om det här projektet hittar du bl.a. HÄR ... och inlägg om allt möjligt jag hantverkat hittar du HÄR.

Filten har varit till salu i min Etsybutik och såldes faktiskt den 29 september 2013, till Beverly Hills i Kalifornien.

***

Briefly in English:
Tadaaah! After 305 hexagons and almost exactly five months the hex­agon blanket I started mid-April is finally finished and it measures appx. 121 x 142 cm.

I didn’t much fancy the sharp angles around the edges and therefore crocheted a border, which simultaneously gave the straight corners a rounder, softer look, and then I finished it all off with a shell edging. I am truly in love with the result and sooo happy I got round to making it!

Click HERE for an older post about this project ... and HERE for more posts about my handicrafted stuff.

The afghan has been for sale in my Etsy shop and was in fact sold to Beverly Hills, California on 29 September 2013

[tags: crochet, blanket, afghan, throw, hexagon, multicolor, colorful, attic24, lucy]

21 kommentarer:

 1. Filten är bara helt underbar! Så fin den blev och så stolt du ska vara som har gjort den!

  SvaraRadera
 2. Whow!! SÅ fin den blev. och visst inspirerar du. Det kliar verkligen i fingrarna, och vi går ju mot en sån tid nu då det är mysigt att sitta inne och ha nått i för händerna. DÅ är du färdig! Kan verkligen förstå att det känns tomt. Men du tar säkert tag i nått nytt och långt projekt.
  Ha en bra dag
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack :o) Jag kan inte riktigt fatta att jag faktiskt gjort det och är själv imponerad av att mitt tålamod tydligen förbättrats alldeles oerhört ... Vissa saker blir m.a.o. bättre med åren ;o)

  SvaraRadera
 4. wow, fantastiskt!

  önskar att jag hade tid till sånt =)

  SvaraRadera
 5. Hej

  Ja enformiga arbeten är ofta de finaste arbetena......5 månaders jobb gav ju urfint resultat på lappverket...

  SvaraRadera
 6. Suzan:
  En sexkant här och en sexkant där är allt som behövs ... ;o)

  Skånegrabben:
  Enformigt..? Näää, det är ju olika färg på bitarna ju! ;o) *hehe!*

  Men skönt att den är klar. Nu kanske jag äntligen får lite tid igen att kika på andras bloggar än min egen.

  SvaraRadera
 7. Hej N, grattis, vilket jobb du lagt ner på den filten.
  Du måste ha ett enormt tålamod.
  I dag skiner solen här hos oss, så det får bli utejobb idag.
  Vi syns och höres
  Monkan

  SvaraRadera
 8. Jo, jag har varit förvånansvärt tålmodig den här gången. I vanliga fall är jag av den sorten som vill att saker ska ha blivit klara "igår", så det här var rena mästarprovet ;o)

  För min del ska jag plantera dina pelargonsticklingar idag och några skott jag tagit från krukbasilikan. Det skulle vara trevligt om jag lyckades hålla liv i några plantor under vintern, för det är så gott med färsk basilika i maten. Nyligen upptäckte jag också att det är jättemumsigt med ett par blad under ostskivan på mackan!

  SvaraRadera
 9. Grattis till väl utfört arbete!
  Den blev jättefin, och den kommer nog att värma dej när du sitter och myser i din lilla hammock om kvällarna!

  Hehe...tålamod är ju en dygd, sägs det!
  (för övrigt är jag inte så bra på det själv....uh!)

  Kram, J:son

  SvaraRadera
 10. Tackar, tackar, vännen min! Hur mycket den kommer att värma mig i hammocken återstår att se. Jag la nämligen upp den till försäljning på Etsy idag, och rätt vad det är finns det någon som är tokig nog att betala nästan tretusen dollar för den ... ;o)

  (Intentionen är inte att få den såld. Jag betraktar det hela som en form av extrembillig marknadsföring, eftersom en annons kostar ynka tjugo cent för fyra månader.)

  SvaraRadera
 11. Strong gjort! Jag bugar och lyfter på hatten och gratulerar! FEM månaders arbete - imponerande! Men jag förstår din känsla, nästan litet antiklimax...
  Så känns det varje gång jag har stickat färdigt något och jag har aldrig stickat något, som tagit fem månader!
  Men visst hade du redan börjat på en ny filt - med mormors-ränder?
  Ha en bra dag, kram, Monica

  SvaraRadera
 12. Ack ja, visst har jag börjat på en ny, mormorsrandig sak. Jag måste ju göra någonting medan jag väntade på garnleveransen från Tyskland ;o)

  Ha en finfin dag själv!

  SvaraRadera
 13. WOW! Vad läcker den blev med den lila kanten.Säljer du den så kan du ju göra en ny.Du gillar ju att ha virkkroken igång.Så det blir nog inget problem för dig.Kram på er.

  SvaraRadera
 14. Vilket imponerande arbete!! Förstår att det känns lite tomt nu, men sälja - aldrig. Folk som inte själva handarbetar/hantverkar har ingen aning om hur många timmars arbete och vad materialet kostar. Använd flitigt och blir det nåt kvar så kan dotra din också njuta av det på gamla dar:-)

  SvaraRadera
 15. Sån tur att jag hittade hit till din blogg just idag, så att jag fick se detta mästerverk. Vad fint och vilket otroligt jobb! Mormorsränder var nåt nytt för mig... jättefint.

  SvaraRadera
 16. Åh, hej och välkommen! Jag blev lite förrvirrad först, eftersom jag har en trogen bloggföljare sedan tidigare som också "heter" Monkan :o)

  Skoj att du tycker filten håller måttet! Den var faktiskt rolig att göra, även om det började kännas tradigt precis på slutet - ungefär vid 30 sexkanter kvar att göra ;o) Men klar blev den!

  SvaraRadera
 17. Sälja????
  E du galen kvinna???

  Kram, J:son

  SvaraRadera
 18. Jodu! Om det är någon galning som är beredd att betala så säljer jag. Apselut! Med pängarna kan jag i så fall finansiera min femtioårsflykt. Lååångt bort ... ;o)

  SvaraRadera
 19. Grattis till ditt fantastiska konsthantverk. Så snyggt. Den tröttnat du nog aldrig på.
  Kerstin

  SvaraRadera
 20. Wow! Satt idag med din beskrivning och försökte få till en mormorsruta. Kunde inte för mitt liv komma på bara varför jag inte fick "till det". Blev att leta reda syrrans gamla virk och stickbok och siddu barra, problemet låg i att jag glömt hur man virkar stolpar.. "Det tar sej sa pyromanen som fick eld i skägget" Hann inte göra nytt försök, men imorgon ska jag pröva pånytt!

  SvaraRadera
 21. Rätta takter, Pipi! Trägen vinner :oD

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!