måndag 11 oktober 2010

Virka, virka, virka ... färgglada burkar

SEDAN ETT PAR år har jag en stooor kartong stående i käl­lar­för­rå­det, knökfull med plåtburkar av tre olika storlekar. Samma typ av burkar som används för målarfärg, ni vet. Poängen är att de här är oanvända och helt ”metallrena”.


Jag plockade med mig hela rasket från återvinningscentralen, viss om att jag någon gång, i något sammanhang, skulle få nytta av dem. Och det har jag! De har t.ex. varit suveräna att ha när det bara blivit en skvätt kvar i tre- eller tiolitershinkar med färg. Bankar man bara på locket riktigt ordentligt och förvarar burkarna stående upp och ner håller färgen nästan hur länge som helst.

Men de går ju att använda till annat också: som förvaringsburkar för pennor, penslar, virknålar, stickor, grillbestick, hårsnoddar med mera – eller som blomvaser. De är riktigt snygga precis som de är, men vill man piffa upp det hela lite grann är det bara att plocka fram virknål och garn, gärna restbitar.


Se bara, så fint det blir med en gladrandig burk full med astrar! Dess­utom har jag klurat ut ett sätt att byta färg utan att det blir några ”hål” eller andra konstigheter; övergången mellan varvets början och slut blir helt osynlig.

8 kommentarer:

 1. Vilken tur, att hitta oanvända plåtburkar på tippen! Få man ta saker på tippen hos er? Det får man inte här, fast jag har aldrig fattat varför??? Det är väl bra om någon har användning för det som någon annan inte behöver?
  Sen är du ju så duktig med virknålen! DET är inte jag...
  Ha en fin måndag, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Njä, inte får man ta saker här heller. Men den här specifika gången hade någon dumpat av burkarna precis utanför grindarna till området. Så jag satte in operation övertalning mot en av "gubbarna" som jobbar där och fick efter en stunds palaver hiva in lådan i bilen. Den hade ju liksom inte hamnat på återvinningen ännu, om man hårdrar det hela ;o)

  SvaraRadera
 3. Hej

  Ler när jag läser om ditt inläg att du hittat saker som andra slängt...det har vi väl alla gjort någon gång tror jag..sen att man inte får ta det är ju en annan sak.

  Det finns ett ordspråk som jag minns från tiden då man var liten och såg på Bamse....där säger Vargen:

  Det man inte har och det man inte får, det taaaar man...he he

  Ibland slänger folk helt otrioligt fina saker....synd man inte får plocka det....kul med burkarna......dom blir fina när du lagt din hand och fantasi på dom....

  SvaraRadera
 4. Så fina burkar såna skulle jag gärna ha några av,dom är ju så fina också som dom är.Du har då fantasi till allt.kram

  SvaraRadera
 5. Hallå!
  Misströsta inte vad det gäller växthus. Jag var ganska "stor flicka" när jag fick mitt första. Du är verkligen ett proffs på virkning (suckar jag över min 59:e ruta).
  Kerstin

  SvaraRadera
 6. Jodu, vid det här laget misströstar jag. Känns om jag hela tiden står som den beramade åsnan mellan hötapparna; nu måste jag välja mellan en utlandsresa till femtioårsdagen ELLER att unna mig växthuset jag drömmer om. Ju längre tiden lider lutar det mer och mer åt växthuset. Det har jag ju glädje av under många år. En resa är borta när man gjort den.

  Vad beträffar virkningen är jag inte alls något proffs! En glad amatör är jag, och inget annat. Rätt frenetisk, förstås ;o) Men du, var nöjd över dina 59 rutor, vetja! Det är ju massor med fler än när jag "sparkade igång dig" igen :oD

  SvaraRadera
 7. tänk vad bra att ha ett lager burkar, Jag brukar virka in dem och ge bor med en liten blomma i när jag går bort till någon. Gillar dina :)
  Kram Annika

  SvaraRadera
 8. Jodu, det är riktigt praktiskt :o) Jag är faktiskt inne på samma tankegång; virka något fint överdrag och sedan fixa till jularrangemang att ge bort. Eller fylla med hemlagat godis kanske..? Burkar har jag i alla fall så det räcker ;o)

  Kram tillbaka, tjejen!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!