onsdag 3 november 2010

En känga - med stålhätta - åt Netrauta

SÄG DEN GLÄDJE som varar. Efter att växthuset var beställt och be­talt kom det ett mejl från Netrauta. I detta meddelade de att det min­sann inte blir tal om någon fraktfri leverans till Åland. Jamen, va’ faaan ...

På deras hemsida står det tydligt och klart att det under november är fraktfri leverans inom Finland:
Marraskuun ajan Netraudan verkkokaupassa ei peritä eril­li­siä toimituskuluja, vaan toimitus sisältyy tuotteiden hintoihin. Tarjous on voimassa Suomen sisällä toi­mi­tet­ta­viin tilauksiin.

I översättning till svenska lyder detta som följer:
Under november debiteras inga separata frakt­kost­na­der i Netrautas nätbutik, utan frakten ingår i varornas pris. Erbjudandet gäller beställningar inom Finland.


Såvitt jag vet är Åland fortfarande en del av Finland. Må vara en själv­ständig del, men det oaktat. Och att frakta en vara till Åland kan inte bli dyrare än att transportera den till norra Lappland!

Fy skäms, Netrauta! Efter det här garanterar jag att ni slipper mig som kund i framtiden.

Varför i hela glödheta helvete är det ingenting inom handeln som fun­gerar nuförtiden?!?

6 kommentarer:

 1. Oförskämt!!! man blir så arg!
  Hoppas, att du hittar något begagnat - det ville du ju helst!
  Ha en bra kväll, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Nej, min beställning kvarstår, om ock under protest, eftersom priset är så oslagbart. Men här har du ett praktexempel på hur det är att bo på Åland. Ständigt detta tjafs när det kommer till handel med omvärlden. Såvitt jag vet är det ingen privatperson som gillar den skattegräns politikerna förhandlat sig till. Den innebär bara en massa strul, även för landbaserade företagare. Tacka vet jag tiden före EU, det var grejer det!

  SvaraRadera
 3. Blir det skitdyrt för dej så kan vi ha möjligheten i bakfickan att VI tar den med oss över. Har bil (ja lastbil också!) som räcker till! Du ska ha ditt växthus. Basta! Det är ju skamligt hur firmor får gå fria med så här slapp marknadsföring.

  SvaraRadera
 4. Skitdyrt och skitdyrt, 80 euro ska de ha. Men med tanke på att priset på växthuset är 759 pengar så är drygt 10 % av priset i frakt rätt blodigt. I alla fall i min värld, och i alla hänseenden när det ska vara FRAKTFRITT INOM FINLAND :o(

  Min vana trogen har jag dock inte varit sen med att via deras feedbackfunktion tala om precis vad jag tycker. Det är ju rent korkat av dem att segregera ålänningar på det här viset! Dessa - jag själv undantagen, förstås - är ju en extremt köpstark målgrupp, bara det funkar att handla. Det behöver man bara ställa sig på posten i Mariehamn en eftermiddag för att få bekräftat. Mängden inkommande paket från Hobby Hall, Ellos, H&M och you name it är e-n-o-r-m.

  SvaraRadera
 5. Nå jo samma visa vareviga gång man beställer lite större varor, har en duschcabin liggande där och väntar på att dom skalll få ihop mer frakt till Åland.Var erbjuden som fraktfri i annonsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man, det har m.a.o. inte blivit ett smack bättre på NIO ÅR! Grr!! :(

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!