tisdag 2 november 2010

Lagom till jul

DRÖMMEN SKA BLI verklighet! När det är 50 % rabatt är det läge att slå till, så nu blir det äntligen ett växthus vid ”Rucklet”. Det är 8 kvm stort, har en 71 cm bred skjutdörr och två takluckor + att sockeln ingår i priset. Och fraktfri leverans är det dessutom!


Nu blir det vatten och bröd hela vintern, men det kan det vara värt för att äntligen kunna odla egna tomater, paprikor, gurkor och så vidare. Det bästa vore förstås, om någon som tänkt sig att uppvakta tanten med blomster eller presenter istället pytsar in en slant som ett litet bidrag till odlarglädjen. Tja, hoppas kan man ju alltid, eller hur?

13 kommentarer:

 1. Så kul för dig N, jag avundas dig verkligen, den drömmen går tyvärr aldrig i uppfyllelse för mig. Men jag är glad för din skull.
  Har och har haft det "knökigt" nu en tid, både med mig själv och runtomkring grejor, men jag syns så smånningom.
  Ha det bra
  Monkan

  SvaraRadera
 2. Jo, även om det blir verkligen tufft med ekonomin en bra tid framåt anser jag det vara värt den uppoffringen! Dessutom sparar man rejält med slantar på att kunna odla sina egnavärmekrävande grönsaker. Det tar sin tid, men sakta men säkert betalar växthuset sig självt.

  Nu blev jag orolig för dig, Monkan! Mår du inte bra??? Snälla, släng iväg en rad på mejlen så jag inte behöver fundera!

  SvaraRadera
 3. Jag beslutade mig också för att köpa ett växthus i 50-årspresent till mig själv. Jag satte in en annons att jag ville köpa ett BILLIGT och att jag kunde plocka ner det själv. Det var ingen som hörde av sig, så jag tog en kredit på Jula för att köpa ett nytt. När jag kom in i Julaaffären, så var växthusen "slut för säsongen". I maj! Jag hade ställt in mig på ett växthus, så för att undvika abstinensbesvär, så gick jag in på COOP och köpte ett. Större, dyrare, men kredit där också. Jag betalade lite extra för att få det hemkört. En (1!) dag efter att jag fått hem det, fick jag ett mail från en kille som hade ett för nedplockning! Hade han bott 25 mil härifrån, så hade jag kunnat tacka nej med sinnesfrid, men nu bodde han en (1!) mil härifrån.
  Nu har jag två växthus.... Annacarin

  SvaraRadera
 4. Haha! Nog är det väl för typiskt, va? För egen del har jag annonserat och annonserat och annonserat efter ett begagnat, men precis som du inte fått ett enda svar. Fattar inte varför alla de (och de är många) som har ett växthus stående på gården utan att använda det inte ser sin chans att bli av med "problemet" och tjäna en slant på kuppen ...

  Men nu har jag således givit upp. Nu blir det ett nytt. Dock icke med kanalplast, som jag hade önskat mig, men glas får gå det också. I grund och botten är det ju snyggare, och att hållbarheten och isoleringsförmågan är sämre får jag väl ta.

  SvaraRadera
 5. Grattis till Din roliga 50-årspresent till dej själv!

  Blir det ingen utomlandsresa nu då?

  Kram, J:son

  SvaraRadera
 6. Det var väl en fin födelsepresent du ska köpa till dig själv!
  Hoppas att du får några pekuniära presenter på din födelsedag...
  Ha en bra dag, kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Ser jättefint ut. Var har du hittat det? Har i några år funderat hit och dit på växthus men inte kunnat bestämma mej för om jag vill ha mer jobb:-)

  SvaraRadera
 8. J:son:
  Detta är ingen födelsedagspresent åt mig själv, det är en del av badrumsrenoveringen som aldrig blir av ;o) Utrikes blir det definitivt. Om jag lever en vecka till bär det iväg.

  Monica:
  Se svaret ovan.

  Gunilla:
  Det är Netrauta som har kampanj just nu: www.netrauta.fi. Men hold your horses, för jag fick just ett mejl om att det inte alls är fraktfritt till Åland, bara "i Finland" :o/ Jag håller som bäst på och krigar om huruvida Åland tillhör Finland eller inte ;o)

  SvaraRadera
 9. Grattis till växthuset! Det får du mycket glädje av, det kan jag lova. Nu får vi höra mycket spännande från dig under våren om vad som kommer att hända där.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 10. O ja, ni kommer att vilja spy åt alla min odlarinlägg i vår/sommar!

  Det verkar förmodligen helt sjukt att jag lägger pengar på ett växthus - en i mångas tycke onödig lyx. Men faktum är att det kommer att betala sig själv på bara ett par år. Priset på ekologiska grönsaker är horribelt här på ön och åländska tomater går det inte någonsin att få tag på under 2 euro/kg, inte ens när det är högsäsong för dem. Sen ska vi inte snacka om vad paprika kostar ... eller slanggurka. Så jag ser m.a.o. detta som en ren investering i familjens ekonomi, och hälsa med, för den delen.

  SvaraRadera
 11. Ska du åka utomlands OCKSÅ???!!! AVUNDSJUK!!!!! Annacarin

  SvaraRadera
 12. Jag skulle nog vilja ha ett växthus också.Men då ha det som ett lusthus där man kan sitta länge på kvällarna å mysa.Lycka till med dina odlingar.Kram Aina

  SvaraRadera
 13. Annacarin:
  Ja, kan du fatta? På 25 år har jag inte gjort någonting, inte kostat på mig mycket. Men nu när pensionsbolaget jävlas allt vad de orkar och jag rätt vad det är blir såväl inkomst- som arbetslös fr.o.m. februari, ja då bär det till.

  Skämt åsido har jag i fem år pantat på en liten peng som blev över efter att resten av morsarvet gått åt till renovering av "Rucklet". Planen har varit att någon gång få till stånd en renovering av badrum & kök. Men nu sk-ter jag högaktningsfullt i den planen och tänker för en enda gångs skull unna mig att fira min födelsedag som folk gör mest och skaffa mig det växthus jag drömt om så gott som hela mitt vuxna liv. Sen får det fanimej bära eller brista! Dessutom kan det ju när som helst vara slut på detta livet. Antingen trillar det ner en skithusstol rätt ner i skallen på mig från någon rymdstation eller så sätter jag en morotsbit i halsen ... eller nåt annat i den stilen.

  (Resan blir f.ö. förhållandevis billig, eftersom det är lågsäsong på platsen vi åker till.)

  Stickmamman:
  Det ena utesluter ju inte det andra :o) När odlingssäsongen är över kan man ju faktiskt möblera lite och ha det som mysstuga.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!