onsdag 12 januari 2011

Midvinterblomning

EN LITEN METER räcker för att göra en blomma, och jag har många en­samma metrar. Massor. Dessa, och stumpar som är lite längre än så, har jag sparat i min speciella restgarnslåda. ”Blir säkert bra att ha någon gång!” har jag sagt, och sparat på.


Och si, nu blommar sparsamheten! Mitt i vintern slår den ut i en färg­grann blomsteräng i mitt vardagsrum. Vad det ska bli av alla små blom­mor vete katten, men något blir det garanterat med tiden.


Några olika varianter:


11 kommentarer:

 1. Dom är SÅ söta!!!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Spännande se vad du ska hitta på av dessa små söta alster.Själv har jag inte lust till nånting just nu.
  Önskar bara att det vore vår då all snö är borta.

  SvaraRadera
 3. Såna skulle sitta fint på en enkel tröja. Göra en fåll nertill av dem eller bara "kasta ut dem" över framstycket. Nu blir jag både sysugen och virksjuk!

  Attan att min armbåge gett upp igen. Måste få kortisonspruta först innan jag kan greppa virknålen på nytt. :(

  SvaraRadera
 4. Hejsan


  Ha ha..vilka kuliga små blommor det blir.
  Vet du....att när jag gick i grundskolan hade jag 5:a i syslöjd och 2:a i träslöjd...haha....gissa vad jag blev terroriserad för det..men vad jag lärde mig i syklassen......nu efter är det bra att kunna.

  SvaraRadera
 5. Monica:
  Och fort går det också!

  Stickmamman:
  Nej, man börjar faktiskt få nog av vintern och mörkret nu. Tack och lov att vi i alla fall passerat vintersolståndet med flera veckor redan.

  Pipi:
  Aj aj, krånglar armbågen nu igen? Det var inga trevliga nyheter :o/ Hoppas sprutan hjälper, åtminstone för en tid framöver.

  Skånegrabben:
  Tja, kanske du skulle låna en virknål och lite garn av moderskapet och överraska A med en bukett virkade blomster? Kul med killar som inte bara sågar och bankar!

  SvaraRadera
 6. Vilken energi du har! Det låter ju enkelt, men jag skulle nog behöva en beskrivning för att tillverka de söta blommorna som kan säkert användas till mycket.

  SvaraRadera
 7. Vet du, det behövs inte mycket energi för att virka de här småttingarna; perfekta att pilla med framför tv:n.

  Ska se om jag kan knåpa ihop en enkel och lättfattlig beskrivning :o)

  SvaraRadera
 8. Åh, vilka härliga bilder det blev med alla vackra färger. I dag ska jag försöka hinna med min 68:e ruta. Det går inte så snabbt.
  Kerstin

  SvaraRadera
 9. Ssextioåtta! *applåderar* Jag tycker det är mycket, vet du vad. Det är ju JÄTTEMÅNGA fler rutor än vid din senaste rapport! Dessutom ska man inte ha bråttom. Det är bara jag, med min Duracellgen, som har så svårt att göra saker i ett lugnt tempo.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!