måndag 12 december 2011

Nyväckt experimentlusta

JAG ÄGNADE MERPARTEN av lördagkvällen åt att nysta, nysta, nysta och nysta lite till. Alla härvor med ullgarnsfynden från sommarens lop­pisräder skulle tas om hand, för nu är det vinter och då är det läge att börja göra något av det man samlat i garnladan.

Bland storhärvorna fanns också ett antal tiometersdockor broderi­garn, som följde med lite så där bara i farten. Jag har grunnat på vad man kan göra av dem, och nu har jag ett experiment på gång: virkade ”blommor” som ska tovas i tvättmaskinen. Efter tovningen har jag tänkt mig att dekorera dem ytterligare med t.ex. rocaillepärlor eller något i den stilen. Ja, ja, vi får väl se vad det blir :o)

Så här ser de ut före en åktur i Mielen:
Ikväll blir det kransbindning. Inte till dörren eller så, utan enkla tär­ne­kronor av lingonris åt Lilla A och hennes bästis, som i arla morgon­stund imorgon bitti ska ut och lussa med skolan. Och därmed passar jag på att önska alla nära, kära, kända och okända en riktigt fin lucia­dag imorgon!

3 kommentarer:

 1. Hej

  Dom där blommorna blev ju fina och man kan göra mycket av dom och ha dom till en massa bra saker. Längesedan jag såg någon virka......

  SvaraRadera
 2. Lika full av idéer som vanligt!
  Jag är - som vanligt - imponerad!
  Den genen saknar jag...
  Ha en mysig lucia!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Skönt att du kommer igång igen med dona alster har saknat dom.
  Kramar

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!