torsdag 15 mars 2012

Close but no cigar

 


Hm, man borde kanske ta och leta upp en trevlig portugis åt sig..?
Dessutom är min hittillsvarande erfarenhet av den åländska markna­den att den är en smula tung­arbetad (och begränsad). Romantik och rosor är inte direkt vardagsmat, om jag så säger. På menyn står sna­rast rotmos och raggsockor.

7 kommentarer:

 1. Fast jag föredrar nog raggsockor och rotmos före rosor iaf. Romantiken är ju inte så fel den heller, men man ska hinna med den också. Fast en mysig picknick i skogen i fömiddags med sambon och yngsta dottern får man väl ta som vardagsromantik. ;)

  Pipi

  SvaraRadera
 2. Rosor i all ära, men rotmos och raggsockar håller nog bättre i längden...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Pipi:
  Skogspicknick är romantik på HÖG nivå även om det sker under vardagliga förhållanden! Och "romantik och rosor" var avsett mer som en metafor för "något annat än vardagslunken".

  Romantik behöver alls inte vara guld och gröna skogar. Det kan t.ex. vara ren och skär välvilja och omtanke om den andra. Det kan vara en kravlös kram när man märker att den andras liv är lite jobbigt. Det kan vara en Eskimopinne från kiosken - "bara för att jag vet att du gillar såna". Det kan vara att sätta sig ner och lyssna, aktivt, om behovet av prat infinner sig. Och så vidare, och jag tror nog du förstår vad jag menar.

  Eller sammanfattningvis: romantik är för mig att INTE ta en annan människa för given och att INTE kräva bekräftelse själv utan att ge lika mycket tillbaka.

  Monica:
  Se ovan :o)

  SvaraRadera
 4. Hej Nina, jag förstår dig och håller med dig om vad romantik handlar om.
  Till och med en varm blick betyder mycket i den kyla vi ibland befinner oss.
  Kramen från Monkan

  SvaraRadera
 5. Portugisisk romantik har jag aldrig provat på men en riktigt rejäl raggsocka. Var på den romantiska skalan den sockan befinner sig ska jag låta vara osagt, men den har varit slitstark i alla fall.

  SvaraRadera
 6. HahaHAA!! Det där var ju tvetydigt så det räcker för två portugiser, och blir över! ;o)

  Men skämt åsido, visst är det toppen med stryktåliga sockor också. (Fritt för tolkning.)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!