söndag 11 mars 2012

Think Tank – eller nå’t i den stilen

SISÅDÄRJA, NU ÄR det gjort: jag har friserat alla mina övervintrande pelargoner. Kojan är redan full av krukväxter, men att bara slänga sticklingar av diverse ovanliga pelargonsorter går ju inte! Lika lite som toppsticklingarna från mina hibiskusar. Här är det snart dags att ut­lysa djungelvarning.


Fast jag kanske kan sälja plantor så småningom..? Tack vare att nö­den är uppfinningarnas moder, och jag är piskad att hitta på något för att dra in en liten peng till hushållet, har här nämligen utkristalliserats en idé, t.v. lite diffus.

Pensions-Alandias konstiga turer under de senaste tre åren har re­sul­terat i att kontoret/ateljén på ”Rucklets” bottenvåning numera står i princip outnyttjat och därmed är 31 kvm som bara kostar mig kosing varje månad utan att generera några intäkter. Om man förenar detta faktum med att jag har drabbats av ett anfall av herrejösses-så-myck­et-onödiga-saker-jag-har är det kanske läge att dra nytta av dessa fakta..?

Jag tänker mig en liten ”butik” med kvällsöppet 1 à 2 gånger i veckan. Glas och porslin, kläder och skor, hantverk, böcker och allt annat ”över­flöd” som är undanstoppat i skåp och lådor borde omsättas istäl­let för att värma hyllplan och klädstänger! Fina grejer är det dess­utom; inga loppissopor, utan mer vintage och semiantikt + nytill­ver­kade hantverksprodukter.

Drösvis med hobbymaterial har jag också, och bland detta sånt som jag aldrig kommer att få användning för mera. Jag har nämligen börjat se för dåligt för att t.ex. pilla med smycketillverkning.

Ja, vad tror ni? Låter det som en helt kocko tanke eller skulle det kun­na funka? Något måste jag i alla fall hitta på – och snabbt dessutom. Typ i förrgår :o/

PS. För en gångs skull var det alldeles rätt låt som tog hem hela mellotjotta­bängen i Sverige igår. Bättre än ”Euphoria” kan det inte bli. Grattis, Loreen! Grattis, Sverige!

Vad Finland beträffar är jag av den bestämda åsikten att vi inte behöver ställa upp överhuvudtaget. Helvetet kan frysa till is bara en gång, och det konst­styck­et är redan avklarat i och med Lordis vinst 2006.

 

10 kommentarer:

 1. Toppenidé tycker jag! Kanske du t o m kan hyra ut bord och få inkomster på det sättet. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Om du har ett rum över och inte tänker skaffa dig någon hyresgäst till det så är det väl en idé värd att prövas. Frågan är väl hur länge du har grejor att sälja.

  SvaraRadera
 3. Gunilla:
  Hm, hyra ut bord? Njä, det funkar nog inte, för såå stort är ju inte utrymmet precis :o) Men ta emot andras saker till försäljning kunde kanske vara något?

  Cici:
  Faktum är att det inte bara är ett rum, det är en fullt utrustad etta med kök och badrum. Problemet är bara, att om jag ska hyra ut det som bostad (eller affärsutrymme) åt någon annan så tarvas det lite ombyggnation igen. För några år sedan, när den förra hyresgästen flyttade till annan adress, togs det upp ett dörrhål mellan min egen, nedre entré och den här lägenheten. Och då menar jag hål, för någon dörrkarm finns inte.

  Min "butiksidé" skulle naturligtvis inte vara en permanent, framtida lösning. Därtill har jag inte tillräckligt med överlopps saker ;o) Men ett tillfälligt, akut sätt att lösa en seriös ekonomisk knipa skulle det vara. Sen tål ju faktiskt Gunillas förslag här ovan att ta under övervägande.

  SvaraRadera
 4. Varför inte sätta igen "hålet" tillfälligt med en skiva på varje sida om väggen och hyra ut till turister när sommaren kommer?

  SvaraRadera
 5. Med alla dina projekt vad gäller virkning, stickning, pappersvikning, bakning..... så lär det väl finnas saker till försäljning ett låååångt tag framöver. Annacarin

  SvaraRadera
 6. Cici:
  Hm, jo, det skulle väl i.o.f.s. gå, men byggmaterial = kosing. Och så skulle jag bli tvungen att införskaffa schysta sängar, sängbord, sänglampor, ett litet kösbord + stolar, klädhängare och en garderob. Åtminstone. Tv också, när jag tänker efter.

  F.ö. vete katten hur intresserade folk numera är av hyra självhushåll när de gästar Åland. Förr var det inga problem, men idag?

  Hur som haver, även detta är en idé att hålla i åtanke!

  Annacarin:
  Jo, det har du nog rätt i :o) Och mer blir det ju preciis hela tiden. Får väl se till att skaffa mig ett livsmedelsintyg så att jag helt lagligt kan sälja bröd, kakor och bullar om andan faller på! :oD

  SvaraRadera
 7. Ja, jag vet ju inte hur ditt hus ligger, om det går många förbi där och så, men idén är ju verkligen värd att prova!
  Och dom saker du virkar och stickar och säljer på nätet kan ju säljas över disk där också?
  Kan ju inte bara bli lönsamt, utan riktigt kul!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 8. Det är bara att sätta en skylt på väggen mot rondellen.
  Eller hyra ut till en student skulle väl passa å till turister på sommaren.Du bor ju så centralt.
  Bädd med frukostfika.
  Kramar

  SvaraRadera
 9. Hejsan

  Håller med om melodifestivalen att det var bra Loreen vann. Hon sjöng bra. Är egentligen inte så intresserad av mellot men jag såg lite på grund av att A:s föräldrar gästade oss i helgen och ville se det.
  Förresten så var ju Lordi i ropet ett tag men nu i veckorna gick ju deras trummis och dog.

  SvaraRadera
 10. Vilken lysande idé! När vi köpte vårt nuvarande hus var det fullt möblerat och det fanns massor som vi inte ville behålla. Vi öppnade garaget mot gatan och ställde allt där med prislappar på. Folk plockade grejer och stoppade pengarna i en burk och alla var superärliga.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!