fredag 8 juni 2012

Om att lägga ännu ett år till handlingarna

HAR DET REDAN gått ett år..? Herreminje, så fort de passerar nuför­tiden! Inte känns det som det är ett år sedan Lilla A avslutade sjunde klass, men lik förbannat är det idag avslutning för åttonde. Och i van­lig, god ordning lär det bli en dyr dag för en stackars fattig mamma, eftersom den oskrivna regeln säger att här ska utdelas en dusör för varje berömligt vitsord på betyget. Men i min outsägliga visdom ser jag det som en ytterst klok investering för framtiden.

***

På gården har det tillkommit en liten klätterställning intill trappan upp till terrassen. Där ska vildkaprifol få klänga sig mot hittills oanade höj­der. Den återfinns ursprungligen ”på vågrätan” under gårdens jätte­lika cembratall (hur den nu hamnat där), utan att den tills vidare har hittat något att svinga sig upp i.

Den busenkla spaljén är gjord av sex meter kamstål (8 mm) kapat i tre bitar och några meter galvad tråd (2 mm).

Och så har jag krukat om en uppsjö sticklingar, som förhoppningsvis ska växa till sig och pryda terrasstrappan med rikligt med grönska och blomster under sommaren, som äntligen ser ut att börja på riktigt. Mycket lämpligt, för imorgon firar vi Ålands självstyrelsedag och vad är väl bättre i sammanhanget än ett strålande väder?TRÄDGÅRDSNOTERING
Häromdagen nöp jag ett par toppskott av min ena fläderbuske och körde helt sonika ner dem i en av mina pallkragslådor. Först såg de ut att döden dö, men si på fan, nu har de piggnat i och verkar ha bestämt sig för att leva!

Två av totalt sex squashplantor är nu planterade i samma lådor. Jag vågar inte chansa och riskera livhanken på alla, om utifall att det skulle slå till och bli riktigt kallt någon natt. Och du, Gunilla, om du fortfarande är intresserad av en squash är det nu hög tid att komma in till stan och hämta! :o)

Igår planterade jag ut frilandsgurkorna som jag förkultiverat inne i Glas­palat­set och konstaterade att rödbetor, majrovor och sockerärtor har grott riktigt bra. Av spenaten syns däremot inte ett spår. Konstigt.

1 kommentar:

  1. Vilken fiffig spaljé! Det kommer att bli jättefint med kaprifol på den!
    Här regnar det idag, men det är faktiskt jätteskönt, för här var snustorrt!
    Kram, Monica

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!