måndag 4 juni 2012

Nyhetsbulletin från ett liv i laptoplöst limbo

JODÅ, NOG ÄR jag vid liv. Så lätt slipper ni mig inte! Men hu, så han­di­kappad man blir utan tillgång till sin digitala snuttefilt, laptoppen :o/ Och regnat har det gjort. Regnat och regnat och regnat. Och varit kallt. Svinkallt.

Trots det har jag lite positiva nyheter och den första är att det är ny fläkt på gång till datorn. Yihaa! Om ett par veckor kan jag kanske blog­ga som folk igen :o)

Nummer två är att omsider hörde herr endokrinologen faktiskt av sig; två dygn för sent och utan att be om ursäkt för förseningen, men dock. Så nu blir det mer provtagning imorgon. Fastande förstås, vad annars :o(

Och nummer tre är att jag till och med fått kontakt med ordnings­mak­ten nu! Dagens meddelande därifrån: Jag har suttit denna morgon och läst igenom och skall kontakta åklagaren för att få en genomgång så fort som möjligt. Återkommer. lovar dessutom gott.

Regnet och rusket har inte direkt inbjudit till trädgårdsarbete, så under veckoslutet fick det bli lite hantverk istället. Av garnskatten jag hittade ifjol somras återstår inte många gram, men med några meter juterep kan man göra någonting även av såna små rester:Under veckoslutet hann jag också med att besöka ett par loppisar. Bäs­ta fyndet blev en burk s.k. skuggfärg till Glaspalatset för en (!) eu­ro. Äntligen blev solskyddet ordnat på riktigt och jag har kunnat haka ner de hemska nylongardinerna som hängt där ett år:I Glaspalatset växer det fastän det varit mörkt och kallt några dagar. Några av tomatplantorna har satt blomknoppar, min sena fänkålssådd har börjat gro och ett helt flak med sticklingar väntar på att jag ska få tummen ur och plantera om:Ute i trädgården blommar ramslöken för fullt nu! Det är därför hög tid för en tur till naturreservatet på Ramsholmen, för att där uppleva den riktiga blomningen. Men idag är det medicinera sköra benen-dag och jag är inte i form varken för bilkörning eller promenad.Det jag är i form för är ryggläge, vilket kommer att intas per omgåen­de. Vi ses när vi råkas!

10 kommentarer:

 1. Det var ju utmärkta nyheter! Trippelgrattis!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovars, ibland har t.o.m. jag lite flyt :o)

   Radera
 2. Svar
  1. Precis! Borde jag kanske satsa på en Trisslott..?

   Radera
 3. Men vad mycket som har hänt under tiden när du har varit alldeles tyst!Och det mesta låter ju väldigt bra. Här rullar det också på. Snart ska jag ännu en sväng till järnåldern och sedan ska jag ägna eftermiddagen åt de små plantor som ännu inte hamnat på rätt plats i livet.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jo, det händer grejor när man har vett att hålla snattran en stund! ;o) Ibland bra, ibland dåliga, och den här gången dessbättre av det förstnämnda slaget.

   Att jag inte kommenterat hos dig beror på laptophaveriet. Jag har såå jobbigt att sitta mer än korta stunder vid min stationära dataarbetsplats att kommenterandet blir lidande på kuppen. Men det kommer bättre tider bara den nya fläkten kommit och blivit installerad! Ha det bäst så länge!

   Radera
 4. Ramsholmen var det i närheten där Peter bodde?

  SvaraRadera
 5. Hej Nina, det var ett tag sedan. Jag har inte varit aktiv på länge, jag har legat lågt det har varit väldigt skönt måste jag medge. Abstinensbesvär saknas :). Därmed inte sagt att vi varit sysslolösa, tvärtom.
  Vecka 21, hade vi full sommar med otroliga 25-27 grader, hela den veckan var C och jag ute på vift med Scootern. Vi hade så kul. Men sedan kom "vintern" tillbaka blä... synd på Malmö Garden Show som höll på att blåsa och regna bort.
  Tråkigt med din fläkt, hoppas du inte behöver vänta utan de håller sitt löfte.
  Ser fram emot fler fina och roliga inlägg ifrån dig. Vet du vad? Idag när jag var ute och rensade i rabatten upptäckte jag att det fanns en planta som inte hörde dit, din blå vallmo. Jag blev så glad, jag har lyckats att få fram en enda planta ifrån hälften av fröna. JIPPI.
  Så får jag instämma, kul med de glada nyheterna du fått.
  Ha nu en skön kväll,
  Kram från "storasyster" Monkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kan man tänka sig, att du skulle gå och bli spätta "på äldre dar"! Jag tycker det är sk*tkul att C skaffade scootern åt er!! :oD

   Så skoj att du åtminstone fått fram en vallmo. Växer den bara till sig och går i frö har du hastigt många till. Av de frön jag fick från dig har det i år blivit stora, frodiga plantor. I år lär de väl blomma också, så då blir det bildbevis här på bloggen!

   Vad bloggandet beträffar har jag faktiskt mindre abstinens än jag trodde jag skulle få. Det är säkert ett sundhetstecken ;o)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!