lördag 25 augusti 2012

Livet från den ljusa sidan

DET ÖSREGNAR, SOM om syndafloden var kommen. Igen.

Viljan bland gemene man att engagera sig i en för alla viktig fråga tycks vara mikroskopisk. Om någon alls.

Den helvetesjävlaförbannade ryggen värker så jag håller på att bli knäpp. Fortfarande.

Men hej, vad gör väl det här egentligen? Jag och Lilla A har [än så länge] tak över huvudet, jag orkar bry mig om hur vettlöst fel mångt och mycket är/görs – och vad är väl ”lite” ryggont mot allt möjligt annat man kan råka ut för?

Jag tar fanimig och ger mig själv en eloge och en blomma! Because I’m worth it.

2 kommentarer:

 1. Det är klart att du är värd en blomma, en stor och solig en.
  Jag har inte skrivit under den där listan eftersom jag inte anser mig vara tillräckligt insatt i frågan. Jag hoppas att det blir nog med underskrifter så småningom från de som vet vad det handlar om. Tyvärr tror jag att chansen att ändra på systemet är lika med noll, men kanske ger det signaler högre upp som gör att de som bestämmer börjar tänka i andra bavor, På kort sikt lär nog systemet vara cementerat.

  Hur gick det hos läkaren, fick du din remiss?

  En annan sak som slår mig då och då, men inte när jag sitter framför datorn, är hur det går med din rökavvänjningskur?

  Här skiner solen nu på morgonen, ytterdörren står vidöppen så att hundarna kan gå ut och in som dom vill, men det känns att hösten är här. Gräsklippning, svartvinbärsplockning och blåbärsrensning är en del av punkterna på dagens attgöralista. Men först en kopp te till och en sudoku så att man kommer i form.

  SvaraRadera
 2. Det är väl klart inte du skrivit under! Det handlar ju om en finländsk fråga, så jag har inte ens föreställt mig att det ska komma särskilt många underskrifter från andra länder. Men jag ville öppna den dörren ändå, eftersom det finns finländare i förskingringen som kan tänkas brinna för frågan. Eller finländare utomlands som bytt medborgarskap.

  Sen är det väl så, att om man inte ens försöker ändra på felaktiga system, ja, då är chansen förstås noll. Men gör man åtminstone en allvarligt menad ansats finns möjligheten att man åstadkommer något, och om inte annat kan man väcka debatt.

  Nej, någon remiss fick jag inte. Inte ännu. Först ska det tas X antal labprover till förutom de röntgenbilder som togs under gårdagen. Men han, doktorn, var inte alls främmande för att skriva en remiss senare, beroende av vad provtagningen visar.

  Med rökstoppet har det gått käpprätt åt ... Livet just nu består alltför mycket av mer eller mindre nervös väntan på besked från alla upptänkliga håll. Det är besvärsnämnder hit och dit, JO, polisen, sjukvården osv så att man kan få spatt för mindre. Lugn och harmoni, som är en grundförutsättning i alla fall för mig att kunna avstå från cigarretterna, är det ont om och har varit så väldigt länge nu.

  Jag borde också ha ägnat mig åt gräsklippning idag. Men det regnar och regnar och regnar ... :o/

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!