söndag 12 augusti 2012

TILL SALU > Dubbel mormorsgrytlapp [såld]

 
I DET HÄR fallet kommer inspirationen från bilden av en färgglad korg. Garnet jag använt är som vanligt älsklingsgarnet sedan åratal tillbaka, ”Cata­nia” från Schachenmayr Nomotta. Virknål nr 3,5 mm.

Den färdiga, dubbla grytlappen väger c. 56 g och har måtten 18,5 × 18,5 cm.

Grytlappen finns att köpa i min Etsybutik.

Ena sidan.

Andra sidan.


Mina hankar är inte virkade.
(Jag blir vansinnig på hankar som skruvar sig.)

Färgglatt är det fortfarande också på växtfronten. Bland annat blom­mar mina terrasspelargoner för brinnkära livet ...


... och luktärterna – de magra plantor jag lyckats få – håller precis på att sätta igång:


Det är helt klart sensommar och egentligen dags för kräftätning. Men eftersom jag detta år inte har kraft nog att vara den som ännu en gång rustar med det hela får haklappar, kräftknivar och lustiga hat­tar vila i frid i sina lådor. Trist men ett faktum.

5 kommentarer:

 1. "Om jag inte orkar eller kan så blir det inget". Jag känner igen det där. Ibland önskar man att någon annan i bekantskapskretsen kunde fixa lite så man bara har att hänga med.
  Kram till dig
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Än så länge har vi inte hört ordet kräftkalas ännu. Vi brukar vara hos oss, men ifjol var vi ensamma C och jag med våra kräftor. Tur var väl det för kräftorna var de sämsta jag ätit på många många år.
  Yngste åker bort ytterligare en vecka och äldste med familj har ett stort umgänge och skall äta djuren med dem. C och jag blir väl ensamma iår också men mej kvittar det. På lördag ska vi på stor fest, det ser jag fram emot för det händer inte så ofta nuförtiden.
  Sedan har vi lite andra planer för veckan som kommer.
  Lycka till med försäljningen av de superfina virkade grejerna Nina.
  Ha det bra
  Monkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska jag vara så där riktigt överdrivet ärlig är det faktiskt så att jag, när det kommer till smaken, föredrar räkor framom kräftor. Kräftorna är mera en rekvisita för att ha en kul tillställning, där folk brukar slappna av på ett bra sätt - för vad kan man annat göra i fånig haklapp och en löjlig hatt? Och trots att jag sjunger som en kråka tycker jag det är himla skoj att sitta och dra snapsvisor en hel kväll :o)

   "Lite andra planer för veckan om kommer"..? Det där lät kryptiskt. Borde jag dammsuga??

   Inte tror jag det blir så mycket sålt så här via bloggen, men jag fick för mig att på skoj testa den här varianten som omväxling till Etsy.

   Radera
 3. Ja, nog tycker jag väl att de som har varit på skiva hos dig, kunde bjuda tillbaka!! Annacarin, som har haft lite datorbortfall några dagar.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!