onsdag 17 oktober 2012

Hjälp till självhjälp

ÅRETS LOPPISFYND DE luxe är avklarat: ett första hjälp -kit för en människa i juridisk sjönöd på finska farvatten, för hälften av priset på ett par beg. skor, som väl kan­ske är det som normalkvinnan vanligen väljer att fynda.


Frälsarkransen jag fått mig tillslängd kommer nämligen österifrån, från landet som flödar inte bara av Koskenkorva, utan även av juridisk sak­kunskap kliniskt befriad från generande kopplingar till lokala företag och organisationer. ”Köp åländskt!” är inte en slogan som lämpar sig när man shoppar muskler för en drabbning på det åländska lokal­planet.

Svågerpolitik är ett vida spritt virus här ute i sjön, med pinsamma, buk­svågerpolitiska mutationer, lika svåra att råda bot på som den fruk­tade fågelinfluensan. Därför tränar jag nu flitigt på mitt uttal av Korkein hallinto-oikeus. Att man ska tala med bönder på bönders vis och med lärde män på latin är ju välkänt, men i Finland går det senare ännu bättre på finska ;o)

Ahoy, mina vänner, nu putsar vi änterhakarna! Och somliga lär inte lyckas täta alla läckor i skrovet förrän vi tagit oss ombord. Däremot är sannolikheten hög att det kommer att dumpas ”barlast” för att hålla skorven på rätt köl. Det sparkas ju i allmänhet neråt när målet är att hålla den egna näsan över vattenytan ...

***

Ni som ännu inte undertecknat petitionen mot försäkringsdiktaturen i Finland: här är ett nytt alternativ för er. Skriv ut ett eller flera ex av den här A4:an med riv loss -lappar och häng upp den på lämplig plats, t.ex. på jobbet, i butiken där ni brukar handla eller på en anslagstavla på stan.

Högerklicka på bilden och välj ”Spara bild som...” för att först spara den på den egna datorn.


Stort tack till Mita och Anita för de nyligen gjorda påskrifterna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!