torsdag 18 oktober 2012

Tappat & klart

I’M ALIVE, MEN väger mindre än imorse efter tömning både här och där. Förutom ett antal milliliter spinalvätska har jag gett ifrån mig en avsevärd mängd blod också, för nu är minsann Ruckelhäxan upp­gra­de­rad till en del av borreliaforskningen. För si, borreliaantikroppar fanns det, alldeles som jag förutspått, i det i övrigt kristallklara och fina ”bak­vattnet”.


Väl hemkommen efter två och en halv timme på sjukhuset väntade mig ett häpnadsväckande mejl i inboxen: plötsligen erbjuds jag av Ålands hälso- och sjukvård en betalningsförbindelse för den av dem själva, i flera repriser under snart fyra år (!) förordade grundliga reha­bi­li­te­rings­utredningen vid arbetsklinik.

I fyra år har mitt hälsotillstånd kontinuerligt försämrats, i fyra år har jag tvingats försörja mig och mitt barn på en inkomst under exi­stens­minimum, på fyra år har jag inte kunnat betala in något för min fram­tida pension, under fyra år har jag varit tvungen att förbruka det ynk­ligt lilla kapital jag med blod, svett och tårar förmått gneta ihop för min dotters kommande universitetsstudier och framför allt, mitt drygt 20 år gamla, egna företag har dött på kuppen.

Naturligtvis accepterar jag erbjudandet om betalningsförbindelsen, idiot är jag ju inte. Men att det kommer att bli rättsliga efterverkningar, det kan ni vara jävligt så säkra på.

6 kommentarer:

 1. QUE?! Betalningsförbindelse? Förklara! A

  SvaraRadera
 2. Det betyder att Ålands hälso- och sjukvård kommer att bära kostnaden för den rehabiliteringsutredning de med hammare och spik försökt få mitt pensionsförsäkringsbolag eller Folkpensionsanstalten att ta. Summa summarum: jag blir efter fyra år remitterad dit jag borde kommit från första början, och vem som får stå för fiolerna skiter jag ärligt talat allra högaktningsfullast i.

  SvaraRadera
 3. Alltså ett litet steg frammåt.Kram

  SvaraRadera
 4. Japp. Och hur knäppt det än låter var det som en smärre Lottovinst att få verifierat att, jadå, nog är det borrelia alltid.

  SvaraRadera
 5. Grattis till diagnosen. Då kan ju dina besvär äntligen angripas från rätt håll. Det märkliga i historien är ju att det ska behöva ta fyra år.Alla prover och undersökningar borde ju ske på löpande band ända tills man hittar något.Men jag har hört att det bara är 30% av alla vårdsökande som får en diagnos. De övriga 70% tillfrisknar ändå (eller dör)
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 6. Tackar, tackar! Det är onekligen ett steg i rätt riktning, även om neuroborreliosen knappast är orsaken till mina endokrina sjukdomar. Och vad den biten anbelangar, är det nu äntligen en remiss på väg till Åbo universitetscentralsjukhus. Men jag är helt utpumpad efter all energi jag fått offra på att röja i den oredan. Nog är det sen märkligt att man jämt och samt ska måsta bli ARG innan någonting händer :o/

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!