lördag 20 oktober 2012

Affischeringsförbud..?

JAG HAR GJORT en märklig upptäckt: alla offentliga anslagstavlor i Mariehamn är som bortblåsta. När har de försvunnit och varför??

Och skitvädret fortsätter. Fast vid närmare eftertanke är det lika så bra, eftersom den närmaste veckan kommer att vara vikt för ett över­klagande till försäkringsdomstolen.

Denna information är i första hand riktad direkt till er, Pensions-Alandia, så att ni inte för ett ögonblick ska inbilla er att kärringen har givit upp. Rätt ska vara rätt, om det så ska inne­bära överklagande ända upp till högsta förvaltningsdomstolen.

För nu är det så här, ser ni, att bara för att resultaten från de av er förordade, neurologiska undersökningarna inte påvisat något är detta inte liktydigt med att tanten är kurant. Neurologi och endokrinologi är nämligen två helt skilda specialiteter. Och att man verifierat inte lider av en psykiatrisk åkomma betyder inte att man är im­mun mot sjuk­dom(ar) av somatisk natur. Ex: trots att du inte haft stroke kan du få diabetes och man behöver faktiskt inte lida av para­noid schizofreni för att råka ut för ett benbrott.

Liten ordbok, som en hjälp på traven:

neurologi´ (nylatin neurologi´a, av neuro- och -logi), läran om de cent­rala och perifera nervsystemens sjukdomar.

endokrinologi´, läran om de endokrina organen.

endokri´na organ (av endo- och grekiska kri´nō 'avsöndra'), körtlar som bildar hormoner och insöndrar dessa till blodet. Hormonerna ut­övar sin verkan i andra endokrina körtlar och i andra vävnader i kroppen.

psykiatri´ (nylatin psychiatri´a, av psyke och grekiska iatreia [-trεi´a] 'läkekonst'), själsläkekonst, medicinsk specialitet som har psy­kiska störningar, deras yttringar, orsaker, behandling och före­byg­gande som ansvarsområde.

soma´tisk, kroppslig; som har med kroppen att göra.

idiot [-o´t] s. -en -er · (vard.) dumbom

2 kommentarer:

  1. Så skönt att det finns folk som orkar stå emot samhällsdiktaturen. Det är så lätt att ge upp, för oftast vet man ju att man aldrig får rätt, så du ska ha stor heder av att du fortsätter kämpa!
    Sen måste jag bara tacka för den fina kommentaren på mitt inlägg, fast inte stämmer det att jag blivit smal inte. Tills dess dröjer det länge, man har ju mycket att ta av om man säger så. Men å andra sidan är jag faktiskt imnte ute efter att bli en sulfid, jag nöjer mig med att komma ner till nån typ av "trivselvikt". På torsdag ska jag till Stockholm och få reda på hut jag skött mig sen sist, inte så bra tror jag. Det går långsamt nu, men det är helt OK - skulle väl se ut som ett russin annars! *fniss*

    SvaraRadera
  2. Tack du, och för egen del tackar jag SVT:s konsumentprogram "Plus" för att de vecka efter vecka visar att det verkligen går att få till stånd en förändring, även i de mest vettlösa situationer.

    Trivselvikt tycker jag låter som det perfekta målet. Dessutom finns det pinfärsk forskning, såg jag i tv-nyheterna, som visar på att mänskor med lite mer rondör faktiskt är friskare än benranglen. Faktum är, att jag inte skulle klaga om jag lyckades lägga på mig fyra-fem kilo. Hur som helst, bra jobbat so far, tjejen!!

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!