måndag 10 december 2012

Ack, ja ...

NÄR JAG VAR barn tyckte jag alltid att tiden gick otroligt långsamt. Se­dan jag blev vuxen har jag alltid tyckt att den går för fort, ända tills nu. ”Inlåst” på ett ställe som det här, utan tillgång till allt som hör var­dags­livet till, blir tiden oändlig.

Virknål och garn har jag självfallet släpat med mig, men i förmiddags tog garnet slut och ett sådant missöde är ju snudd på katastrof! Ty­piskt nog hann jag inte ens bli färdig med den pågående scar­fen/sja­len av Salomons knutar :o/


Som tur var passerade jag ett supermarket idag på min 6 km långa promenad t/r Åbo universitets centralsjukhus. Och som tur var hade de hundragrams garnnystan på specialpris, för Plan B, att plocka åt mig en bok från institutets svenskspråkiga bibliotekshylla, bleknade bort och försvann vid åsynen av vad som erbjuds:


Men nu kan jag alltså slå mig lös med lite ny virkning och kanske ett par partier Alfapet mot datorn (eftersom det trådlösa bredbandet fort­farande inte funkar i ”cellen”, så att jag skulle kunna spela mot en mänskligare motståndare).

Kvällspromenaden skippar jag idag, för mina knän tycker definitivt att sträckan till och från dagens sjukhusbesök räckte och blev över. Men med de kilometerna i bakfickan kan man ju med gott samvete ägna sig åt lite tröstätning i sin ensamhet istället!


Dessutom har jag noterat att en av de finskspråkiga tv-kanalerna visar ”Bridget Jones dagbok” ikväll. Det må vara en äkta, cineastisk lätt­vik­tare, men när alternativet i grannkanalen är Bondfilmen ”You Only Live Twice” från 1967 drar Sean lite otippat det kortare strået den här gång­en.

Men hur avlöpte det då på ÅUCS idag då? Jotack, de bokade 30 minu­ter­na blev väl lite uttänjda om jag så säger, för damen jag träffade bå­de talade hyfsad svenska och insåg att jag bjuder på en rätt trasslig sjukdomsbild. En hel drös nya labprov ska med anledning av osteo­po­rosen tas när jag väl är hemma igen och vad neuroborreliosen be­träf­far var hon mäkta förvånad över att jag fått antibiotika bara i tablett­form och inte intravenös behandling med ett helt annat preparat. Det­ta föranledde att hon utan desto mer snack om saken la iväg en kon­sultationsbegäran till en kollega inom specialområdet infek­tions­sjuk­domar. Hatten av för det.

Sen behöver jag väl knappast nämna att hon tyckte det var skanda­löst att inget borreliatest tagits varken när det begav sig 2005 eller under åren som gått? Men jag gör det faktiskt ändå, för det är för­skräckligt.

8 kommentarer:

 1. Men jösses vilket urval böcker! Den Det Bästa-bok som står längst till vänster har troligtvis tryckts i enorm upplaga och delats ut som pröva-på-exemplar nån gång i tiden för den hittar man ofta i boklådor på loppisar. Skulle den ens vara intressant...

  Skulle inte inrättningen vara just den du är på så skulle jag med gott hjärta skänka lite bättre svensk litteratur dit. Har redan en hög svenska barn och ungdomsböcker som är på väg till Salo sjukhus´barnavdelning där urvalet var ungefär lika upplyftande när Fanny låg inne med blindtarmsinflammation. Men där hade de iaf vett att be om ursäkt för det! Men mina/våra dubletter och några andra böcker ska det allt få!

  H. Pipi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur i oturen att det inte riktigt funkar för mig att läsa böcker med ögonen numera ;o)

   By the way, så hittade jag en hänvisningsskylt på båda inhemska språk i en korridor idag! "Skyddsrum" står det på den, och det kan ju vara himla bra att veta :o)

   Radera
  2. Äsch! Nu kan dom ju iaf säga att de har försökt. Skulle ha varit roligare med nåt i stil med "städskåp". ;)

   Pipi

   Radera
  3. Haha! Jag får väl ta och snoka runt lite till och se om jag inte kan uppbringa nåt i den stilen också :o)

   Radera
 2. Förstår att du skippade plan B. Det bästas bokval = bläää. Här hade vi tårtorgie i går. Jag hade fryst in en överbliven tårta från makens födelsedag och tog fram den inför ett planerat styrelsemöte på kvällen. Det blev inställt pga snöoväder och vad gör man då med den tinade tårtan? Jo, vi bjöd över ett grannpar "som egentligen bantar"och sen åt vi. Det finns en liten liten bit kvar till eftermiddagsfikat idag.
  Kram, kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att ni fick en bit över, för jag såg på tv för bara ett par minuter sedan att ni har fått lite väder över er där nere på Öland. Nödproviant kan vara bra att ha, även i tårtform :o) Men du, håll dig inomhus idag!

   Radera
 3. Fy 17 vilket trist ställe, men det verkar ju vara bra personal!? I alla fall så tar dom sig tydligen tid med dig - och det är ju väldans viktigt.
  Här är det än så länge bra väder, men Ölandsvädret är på väg hit - även om det visst skulle bli en aning mindre häftigt. Men vi måste ta oss dom 4,5 milen till Visby idag...och hem igen förhoppningsvis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det goda har denna rehab.vistelse med sig: jag kommer att uppskatta "Rucklet" på ett helt annat sätt när jag väl får sätta fötterna på åländsk jord igen.

   Kör försiktigt och snöspade med i bilen!!

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!