lördag 29 december 2012

För dokumentationens skull

MED BARA TVÅ dagar tillgodo på 2012 är det dags att dokumentera status efter att ännu ett år efter 50 är passerat. Ego pic kallar ung­do­men detta och brukar då stå i en utmanande pose iförda dagens outfit och pluta fånigt med läpparna.

Men är man femtiplussare så är man! Brillorna i senilsnöre runt halsen och riggad till tänderna i en gammal morgonrock med minst tio år på nacken, det är melodin det. Sorry nu bara, men mer förförisk än så här blir jag inte.


Och på tal om plus, så är det sånt där ute idag igen, med takdropp och isgator. Bensköra tanter gör bäst i att hålla sig inomhus. Det får bli en tur på promenadbandet istäl­let. Har man tänkt hänga med ett år till är det bäst att hålla flåset i form och bortsett från ett envist *klonk!* (i menisken?) för varje steg jag tar nedför en trappa börjar snö­skot­tar­knät faktiskt repa sig.

10 kommentarer:

 1. Okej, bilden är en aning suddig, men inte katten har du ändrat mycket utseende under de 40 år jag känt dej!

  Så det så!

  Pipi

  SvaraRadera
 2. Ånä, försök inte! För 40 år sen hade jag blivit putt över att bilden blev suddig, idag fröjdar jag mig åt den tekniska missen. Sen är väl inte heller din syn lika örnskarp som förr, hehe!

  Ålderstilläggen kommer med allt kortare intervall, så är det bara. Och ingen undgår tidens gnagande tänder. Nån form av rättvisa finns det således i detta Livet ;o)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att både morgonrocken och dess innehåll ser oförskämt fräscha ut. Jag anar till och med en glimt eller två i ögonen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänka sig, vad lite oskärpa kan göra gott! Hm, jag ska nog vid närmare eftertanke inte alls fundera på att skaffa mig nya glasögon! ;o)

   Radera
 4. 50+ - pfttt - kom igen när du blir 70+, som en annan!
  Bara lite plus visserligen, men dock...
  Så känn dig ung!
  kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Look who's talking! De bilder jag sett av Monica, 70+, visar en dam som inte ens fyllt 60 ännu, och jag när inga som helst förhoppningar om att vara lika fräsch som du, om jag mot förmodan får uppleva min egen sjuttioårsdag.

   Radera
 5. Väldigt likt mig när jag sitter där och bloggar på morgonen (och då bortser jag raskt från de kilo och år som skiljer oss åt. Dessutom sitter glasögonen på näsan och sveper in omgivningen i ett otvättat förskönande dis där varken rynkor eller dammtussar syns. En ny skrämmande värld öppnar sig varje gång jag kommer ihåg att tvätta av brillorna under vattenkranen.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jo, vi är nog fler än vi tror som tillhör Morgonrocksmaffian :o)

   Sen jag började ha glasögonen dinglande i senilsnöre har jag märkt att de blir ännu skitigare än förr, eftersom de jämt blir nedstänkta av diskvatten/flottstänk/annat jox. Men jag har tröttnat på att hela tiden försöka trassla ut "näsplattorna" från håret, som blir resultatet om jag skjuter upp dem i pannan. Och lägger jag dem ifrån mig istället, ja, då får jag ägna timmar varje dag åt att leta efter dem. Med åldern kommer nya, skojiga aktiviteter, eller hur?

   Radera
 6. Har inte sen den 19 december kollat på bloggar det har ju varit fullt hus här.Du är ju ung, bara barnet,smal å smärt!En annan närmar sig ju70.
  Önskar att jag varit i din ålder då kroppen var mycket frächare än nu.Önskar det ett GOTT NYTT ÅR.

  SvaraRadera
 7. Smal och smärt är väl en sak, men fräsch i kroppen ... mjä. Förfallet fortgår med förskräckande fart :o( Och du har väl förresten inget att klaga på?! Maken till fräsch kvinna på 60+ får man leta efter, för katten.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!