torsdag 27 december 2012

Mellandagsrea à la ”Rucklet”

MELLANDAGAR. READAGAR. DEN tiden på året då kon­sum­tions­hys­te­rin slår klackarna i taket och pipen från de elektroniska kassa­appa­ra­terna aldrig tystnar. Glöder gör kreditkortens magnetremsor, frejdigt fladdrar plånbokslädret, kassarnas antal bara ökar och fuktiga av köp­tvångets ångestsvett blänker pannorna.

Här en platt-tv på superspecialpris åt far, där nya mobiltelefoner av smartmodellen åt de små telningarna och, ser man på, till lilla mor en alldeles egen ultraslim laptop med inbyggd spoiler och käcka fart­rän­der! Mammon gnuggar sig skinnflådd om händerna av förtjusning och köpmännen står beredda med nya kvittorullar.

Men efter det nedslående beskedet hos skattemyndigheten idag, att jodå, det stämmer alldeles utmärkt väl att skatten fr.o.m. den 1 januari kommer att bli 5,5 % högre än den var under 2012 trots att in­komsten inte ökar, då får det vara hur mycket rea det vill. Det enda i den vägen som är av intresse är att Emmaus har 50 % rabatt på allt i dagarna två. På så vi kan även en fattig sate få en fläkt av det goda livet.

Ett par lågklackade, varmfodrade och halvhöga stövlar av prima finsk tillverkning blev mitt mellandagsreafynd, och de kommer att rädda mi­na vinterfötter i säkert fyra-fem år framöver. Och så slank det med lite ”hobbymaterial” för en pytteliten peng också ... Ett flerradigt halsband av blanka metallkedjor, som vad det lider ska re-designas och kan­ske hamna i butiken på Etsy.

6 kommentarer:

 1. NU har jag precis landat igen i hemmets lugna vrå efter 45 mil landsväg. Vi har besökt dotter med familj och tog också en tur till mamma 90+ i Stockholm. Då fick jag med mig två kappor som hon "krympt" ur för att lämna till Röda Korset. Den ena blev det nästan slagsmål om av två unga damer i familjen så den kom aldrig till RK.Dessutom lämnade hon en morgonrock som inte alls var lika trådig och sliten som min,så den lägger jag beslag på.God fortsättning på dig! /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jäsiken då, då gjorde både du och de unga kvinnsen ännu förmånligare "mellandagsreafynd" än jag! Det är bara att gratulera :o)

   Radera
 2. Vi var till Visby igår för att "shoppa", men lyckades bara komma hem med 3 kuddar a´ 35:-/st. En av våra gäster har nämligen klagat på att våra kuddar i gästsängarna börjar bli lite knöliga - snacka om bortskämd!?
  GOD FORTSÄTTNING
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där, ja! Inte bidrog herrskapet något nämnvärt till konsumerandet, det hör jag det. Jag får väl hoppas att de nya, knölbefriade kuddarna kommer att falla främma't på läppen, allt annat vore ju oförskämt ;o)

   Radera
 3. Hej hittade hit nyss genom att googla på cherimoya=) måste skriva en liten kommentar till dig. Intressant blogg. Önskar dig en fin kväll/Gela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen, kan man tänka sig! Har jag skrivit något om cherimoya..? *tänker-tänker-tänker* Jajustja! Det måste nog ha varit något inlägg från min Madeiraresa - eller kanske om hur jag drivit upp plantor från frön från den resan. Hm. Nåja, strunt samma egentligen. Kul att du tittade in oavsett orsaken :o)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!