måndag 3 december 2012

Läget i Turkugrad

OM DET VAR kallt imorse i Mariehamn är det inget mot vad det är ikväll här i Turkugrad och det här kommer dessutom att bli en låååångrandig vistelse, med maaaaaassor med dödtid. Dagsprogrammet är i och för sig full­späckat från morgon till sen eftermiddag, men när det till lejon­parten består av aktiviteter/föreläsningar som försiggår på finska är det inte mycket som kommer mig till del.

Så det blir väl att kura i ”cellen” en hel del, för en orkar ju inte trava runt utomhus hur många mil som helst heller varje dag. Och ”cellen” är, som celler plägar vara, ett själlöst utrymme som andas institution.


Men det är varmt i alla fall, och jag har efter många timmars micklande och macklande äntligen lyckats utveckla en halvbra relation till det tråd­lösa bredbandet. Den långa anslutningstiden berodde för övrigt inte ett smack på att instruktionerna jag fick gavs endast på finska. Nej, minsann! Så pass bevandrad är jag i det andra inhemska att det skulle gått alldeles förträffligt om bara instruktionerna i sig varit till­fyllest. Om jag så säger.

Nåväl, det om det, och det får också bli allt för ikväll. Bäst att trycka på ”publicera” medan man har något som påminner om uppkoppling.

Hyvää yötä! Gonatt!

12 kommentarer:

 1. Såg lagom mysigt ut måste jag säga, men vad ska du göra där egentligen? Blir du tvungen att dela rum med någon okänd person, jag ser att det är två sängar i rummet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det har "hotats med" att jag kanske får en rumskamrat. Men om detta inträffar har du en som packar och tackar för sig. Det är jobbigt nog att vara här utan att behöva dela detta spartanska och minimala utrymme med någon vilt främmande!

   Här på rehab.kliniken ska jag utredas multidisciplinärt, dvs träffa fysioterapeut, fysiater, psykolog, psykiater, inremedicinare m.fl, för att ställning ska kunna tas till hurdan min arbetskapacitet är idag. Tyvärr är dessa tider utplottrade med 1 à 2 per dag, så det här kommer att ta onödigt länge. Det hade varit klart bättre om det planerats så att man pang, pang, pang tog allt i ett svep.

   Men nu är jag här, så det är väl bara att gilla läget så gott det går :o/

   Radera
 2. Ett utmärkt tillfälle att börja skriva på nästa bok. Många stora författare har skrivit mästerverk när de har varit isolerade från livet utanför.
  En kram til dig i Turkugrad /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! I wish ... Men tanken var ju god ;o)

   Radera
 3. Var finns denna mysiga håla? Tänkte om jag skulle komma in nån kväll och hälsa på dej. Och hur blir det över veckoslutet? Är du klar till dess eller ska du stanna över helgen?

  Pipi

  SvaraRadera
 4. Det låter ju inte alltför kul (dagens understatement), men det kanske ger resultat!? Om du nu kommer ut på nätet så väntar dig i alla fall massor av trevlig läsning hos oss bloggare! *fniss*
  Idén från Kerstin om att starta en ny bok tyckte jag lät jättebra, kan det inte vara något?
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär lika kul som en rotfyllning skulle jag tro :o/ Nätkontakten är av väldigt on-off -natur, så surfning i någon högre grad blir det inte heller. Och att ens tänka på att titta på SVT Play är korkat. Det är B, för även om det finns TV på rummet är det endast finskspråkiga kanaler som står på menyn.

   Vad betr. författandet, så inbjuder miljön inte till några litterära utsvävningar. Eller tja, om jag skulle känna för att skriva en fiktiv roman om sovjettidens Finland, då skulle det inte saknas inspiration ;o) Men nu känner jag inte för det, så skrivandet får bida sin tid.

   Radera
 5. Ja, det ser ju inte så jätte-hemtrevligt ut, precis....
  Lycka till med behandlingen i alla fall!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, som sagt är mysfaktorn -5 (eller lägre). Så mycket behandling är det inte heller fråga om, mera utredning. Men jag suger åt mig till lycka till ändå! ;o)

   Radera
 6. Sköt om dig du har väl virknålen med dig.Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, nog är virknålen med! Utan den skulle jag försmäkta på detta ställe och vissna till ett skruttigt litet sviskon ;o)

   Kom det förresten fram nån fröpost till dig..?

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!