söndag 2 december 2012

Vintervirkningar

”WASTE NOT, WANT not”, säger man på utrikiska, och på svenska heter det väl: ”Den som spar, han har”? Av en sparad, gammal tröja blir det många smånystan garn.


Och av många smånystan garn kan man virka sig nya burkkläder, lite vintrigare än de gladrandiga jag tillverkade för ett par år sedan. Fasta maskor med ett nummer för liten virknål ger ett färdigt överdrag som är stadigt och fint.


Högen med sjalar virkade i tekniken som heter Salomons knutar växer. En blå, en gul, en vit och en lila med rosa kant har det tills vidare hun­nit bli. Men så fort som det går lär det säkert bli en eller ett par till :o)


Idag ska jag packa. Imorgon bär det av.

6 kommentarer:

 1. Inför förra sommarens loppis, repade jag upp en del halvfärdiga alster, förpackade i påsar och sålde till glada händiga människor som uppskattade "fynden". Mitt samvete slapp plågas längre,portmonnän fick tillökning och det blev bättre med plats på vinden.För jag vet ju att jag aldrig kommer att bli som du, en hejare med virknålar och stickor.Ha det trevligt nu på rehab.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 2. Det var smart av dig, att repa upp och sälja! Jag är en av dem som gärna fyndar udda garn både härifrån och därifrån. De kommer väl till pass t.ex. när jag virkar mormorsrutor :o)

  Det är med blandade känslor jag ger mig iväg, men naturligtvis hoppas jag på att det är "viligt" folk som kommer att ta sig an mig.

  SvaraRadera
 3. Lycka till Nina.
  Tänker på dig och hoppas att det blir något bra av din resa.
  Kram Monkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vännen! Jag har just fått plocka med ytterligare lite kläder, för det lovas -15-17° på östra fastlandssidan imorgon. Brrr! Värre kan det inte bli för mig, som fryser till och med på sommaren ... :o/

   Radera
 4. Ja, jag önskar också lycka till!
  Kram, Monica

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!