måndag 3 december 2012

”Hej, Meteorologiska Institutet!
Är det hos er man kan reklamera den rådande väderleken?”


TACK, DEN HÄR köldknäppen kom ju lämpligt. Inte är det bättre på min destination heller, snarare motsatsen. Usch.

Om dryga två timmar checkar jag in och flaxar iväg. Ja, det vill säga om planet startar i den här kylan. Men före det ska Röda Faran köras till verkstan, om hon nu går med på att starta i den här kylan vill säga.

Dunjacka med huva, färisk olle, långkalsonger, ”stoppabyxor”, rejäla vinterkängor och öronlappar är utan tvekan resegarderoben för da­gen och mottot för densamma är: Warmth be­fore vanity. Efter 50 är det näm­ligen fullt tillåtet att rycka på axlarna och, med en röst som möj­ligtvis färgas av en viss uppgivenhet, konstatera: ”Orka bry sig!”

Men fan vad kallt det är.
$@&#%§ vad jag fryser.

4 kommentarer:

 1. Couldn´t agree more!!!!
  Fryskycklingen, vattenbäraren och vedhämtaren i Västrahult.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, nej! Säg inte att du har fått samma kyla över dig där nere i Småland också?! Om jag bara kunde, så skulle jag skicka över av all överskottsvärme som finns här i Gulag. F-n vet faktiskt vad som är värre. Den torra, arktiska kylan utomhus eller den knastertorra värmen inne i kåken :o/

   Radera
 2. Lycka till! Här är vi nästan uppe i 0 grader nu...halt!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på Annacarins kommentar här ovan kan jag bara konstatera att "det är olika i olika 'kommuner' i Sveriges avlånga rike :o) Akta lårbenshalsar och underarmsben, kvinna!!

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!