måndag 7 januari 2013

Ja, må hon leva!

TÄNKA SIG, IDAG är det redan sexton år sedan jag låg på BB med igångsatta värkar från helvetet själv ... Men det var ett lågt pris att betala för en innerligt ef­terlängtad, högt älskad dotter.

♥ ♥ ♥ Största möjliga grattis på 16-årsdagen, Lilla A! ♥ ♥ ♥

Hu, vad jag med ens känner mig gammal.

18 kommentarer:

 1. Wow, vilken tårta du har gjort! Och allt det andra, ett proffsigare födelsedagsbord får man leta länge efter!
  Jag instämmer i gratulationskören med ett skånskt leve: Hurra, Hurra, Hurra!
  Hoppas att ni får en fin dag!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tackar å dotterns vägar för gratulationerna och vidarebefordrar när hon kommit hem från skolan - som oturligt nog börjar för vårterminen just idag.

   Den här gången lyfter jag faktiskt svansen högt i vädret själv när det kommer till tårtan. Att lyckas med konststycket att tillverka en både god och estetisk födelsedagstårta är snudd på ett mirakel. Och dessutom av en sort som passar laktoskänsliga och glutenintoleranta i bekantskapskretsen. Ja, utan omsvep: jag är både nöjd och mallig :o)

   Radera
 2. Lilla A? Hon börjar för sjutton gubbar bli STORA A! Hälsa och gratulera henne det varmaste från oss!

  Och du gammal? Du har väl iaf inte gått som pensionär (som vissa) ännu?

  H. Pipi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Meeeh, jag kan ju inte mitt i allt byta namn på ungen heller! Och i mina ögon är och förblir underverket ändå alltid Lilla A, precis som "Rucklet" är och förblir "Rucklet" :o)

   Njä, jag kanske inte har blivit misstagen för ålderspensionär ännu, men jag är också lååångt ifrån den gången när jag som 25-åring åkte på barnbiljett i T-banan i Stockholm samtidigt som min 19-åriga medresenär betalade fullpris som vuxen ;o)

   Radera
 3. Har du varit konditor i ditt tidigare liv!? Så otroligt perfekta och vackra...och förmodligen goda bakverk du åstadkommit. Du får GRATTA "Lilla A" från källingen på den andra ön!
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konditor? Nä, varken i något av mina tidigare eller mitt nuvarande, men det finns de som påstår att jag förmodligen var en av de mer aktiva deltagarna under medeltidens inkvisition eller nåt i den stilen ;o)

   Fast konditor skulle jag gärna ha blivit, hade t.o.m. planer åt det hållet för bara några år sedan. Men nu är det bara att glömma, för jag skulle inte palla för stressen. Det är flåsigt nog att få ihop en tårta, så massproduktion är en orealistisk tanke :o/

   Jag skickar grattiset vidare så fort "fylleristen" är hemma från plugget igen!

   Radera
 4. Hej Nina. Som vanligt visar du upp din oehörda mångkunnighet. Tårtan och det övriga ser jättefint ut. Just Schwarzwald-tårta är min favorit, så det var synd jag inte kunde komma :) Du får ge Lilla A en kram, och gratta henne ifrån oss båda när hon kommer hem.
  Ni får ha en bra dag båda.
  Kram Monkan och C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nja, det mesta går faktiskt att bemästra med god hjälp av Google och Youtube. Hur klarade man sig förr, före den digitala eran?!

   Så förargligt att geografiska avstånd sätter käppar i hjulet mest hela tiden, för det hade varit roligt att få bjuda dig och C på födelsedagsfikat. Men kramen ska jag i alla fall skicka vidare till A:t med omedelbar verkan och slänger samtidigt in en i retur till er båda där i södern ;o)

   Radera
 5. Tänk att få komma till ett så vackert dukat bord och om jag kunde så skulle jag med iver dyka rakt ner i den underbara tårtan och smaska i mig alltihop.
  Njut av Dagen / Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jominsann, tårtan har faktiskt varit underbart god och nu är det bara slut kvar :o) Så du får allt vara snabbare i vändningarna nästa gång om du har tänkt dig kunna delta i nån seriös tårtdykning ;o)

   *raaap!*

   Radera
 6. Många varma gratulationer till A! Kvistar över en annan dag... /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gratulationen är vidarebefordrad till den unga damen som sitter här intill och målar naglar med födelsedagsnagellacket. Hon hälsar tillbaka och tackar :o)

   Radera
 7. ÅÅÅÅ vilken vacker tårta!ÅÅ vilket vackert dukat bord med njutbart fika,Grattis till A önskar jag.
  Ge sextonåringen en kram från mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååå, så generad jag blir av berömmet ... men har enligt önskemål kramat sextonåringen och grattat :o)

   Radera
 8. Jaså, du känner dig gammal! Hahaha! Vänta ska du se. Mitt YNGSTA barnbarn fyller snart 18!! Vilka konstverk till tårtor du kan åstadkomma. Dem kan man njuta av med flera sinnen. Mina är mest för att blunda och äta, inser jag när jag ser din. Gratta dotter från mig!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm ... hrm ... Men du kanske startade produktionen i något yngre år än undertecknad? Ja, avkommeproduktionen menar jag.

   Med den här tårtan överträffade jag faktiskt mig själv, men med tanke på tidsåtgången så skulle allt annat ha varit skamligt! Nästa gång blir det "blunda och äta" även i det här hushållet ;o)

   Grattiset tackar vi för och jag vidarebefordrar detsamma efter skoldagens slut!

   Radera
 9. Självklart att Lilla A ska firas som en riktig prinsessa, fattas bara annat!
  Hälsa och gratta.
  Jag, som inte gillar sötsaker, blev intresserad av det fina tårtfatet.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart, säger jag också! Man fyller sexton bara en gång i livet, så det tarvar sitt kalas! :o)

   Tårtfatet är en mycket kär ägodel, fyndad på en loppis för många år sedan. Faktum är att jag fick mig två likadana, men till mitt OERHÖRDA förtret slog jag sönder det ena under året som gick :o/ Grrrrr! Tillverkaren var, när det begav sig, Karlskrona/Uppsala-Ekeby och serien hette "Dukat".

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!