söndag 6 januari 2013

Aktivist, javisst!

IGÅR HADE JAG aktivitetsdag i ”Rucklet”. Först aktiverade jag mig med att, med risk för liv och lem, klättra stege utomhus, för att plocka ner kros­sade växthusglas och mickla dit skivor med kanalplast istället. Det var inte kul, eftersom jag f.n. befinner mig i en pirr i kroppen- och svirr i luvan-period igen.

Då var det klart roligare att på fast mark i ruckelköket koka ihop apel­sin- och citronkräm och lägga ihop en trave macarons till Lilla A:s ”fö­del­sedagskalas”, som går av stapeln idag, eftersom hennes sex­ton­årsdag imorgon råkar sammanfalla med skolstarten efter jullovet.

Och så blev det lite disk efter det.


Nästa moment var hopkok av vaniljkräm och temperering av choklad, för att ta födelsedagstårtan ännu ett steg närmare fullbordan. När jag lagt ihop de tre befintliga nötmarängbottnarna insåg jag att höjden blev löjlig, så jag fick hasta la vista producera ytterligare två.

Och så blev det ännu mera disk.


Kvällsaktiviteten, efter en prosaisk middag på pastarester – och därpå föl­jande disk, blev ett antal virkade blommor till; mittpartier till den ny­startade blomrutefilten. Totalt har jag nu 30 stycken färdiga för hop­virkning, så det går klart fortare att göra såna här jämfört med t.ex. mormorsrutor :o)Idag då? Ja, idag ska tårtan dekoreras, de ytterst symboliska fö­del­se­dagsgåvorna paketeras och kaffebordet dukas. Och så ska det dis­kas förstås, efter den meckiga röra som uppstår när jag ägnar mig åt kon­ditoriell kreativitet.

Ibland känns det som jag inte gör något annat än grisar ner och dis­kar. Och diskar och diskar och diskar ... En &#$!§$ aktivitet det också.

4 kommentarer:

 1. Mums, både tårtan och makronerna ser jättesmaskiga ut! Vilket kalas!
  Och dina blomrutor är så fina! Du är så kreativ (ja, jag vet att jag har sagt det förut...)!
  Lycka till med kalaset!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kreativ eller ej, men blomrutorna är både lätta och roliga att göra. Hur det färdiga resultatet blir vet man ju aldrig, men så här långt känns det okej :o)

   Radera
 2. Mums vad gott,det kalaset skulle jag velat vara på.Grattis till A.De virkade blommorna är som små tårtor,jättefina.Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tackar å Lilla A:s vägnar och beklagar att avståndet mellan Skellefteå och Åland är så gigantiskt :o/ Godsaker blev det så det räckte och blev över, för det var ju som vanligt svårt att hålla sig till "lagom".

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!