måndag 11 mars 2013

Våren vs Vintern: 1-1

INATT SKVALPADE TEMPERATUREN runt -12° igen, så kom inte och snacka vår med mig ännu! Det enda vårtecknet so far är att jag gått lös på mina hibiskusar och vårbeskurit dem. Alla utom den som står i vardagsrumsfönstret på tillväxt och som med tiden ska bli en lika stor och ståtlig stamhibiskus som sin mamma.

Det som ses dingla från grenarna i mammablomman är ljusslingan från i julas. Det blir klart enklare att trassla bort den när ”trädkronan” nu blivit ordentligt tuktad. Och tänk, inte knipsade jag av sladden heller! :o)


Men annars är det vinter ännu. Utanför köksfönstret virvlar små korn av snö genom luften och skaren håller gården i ett stadigt grepp. Så det är bara att fortsätta med vintriga hantverk i ull, så länge som kylan håller i sig. Ett par pulsvärmare till är under produktion. Den här gång­en i rött, grått och grönt, som ger dem ett visst allmogestuk:


Annars kan jag meddela att jag för närvarande egentligen inte har lust med någonting. Nada, njet, nothing whatsoever. Men anmälan till Pa­tient­försäkringscentralen artar sig ändå, trots att jag är fucking fed up på att försöka ta mig framåt i den strida motströmmen. För ser ni, jag instämmer helt och fullt med Louise Hoffsten: Only the dead fish follow the stream!

8 kommentarer:

 1. Hej Nina. Även vi har fått ett rejält bakslag, vi hade -8 grader inatt. Fast solen skiner idag har tempen inte lyckats nå över + strecket.
  I år klipper jag inte ner min hibiskus, den står full med knopp,dessutom blev den väldigt hårt beskuren i fjol och har inte vuxit så väldans mycket.
  Kan passa på att säga att dina pulsvärmare är urfina, jag vet en som nog gärna skulle vilja ha et par sådana. Jag har fint ylle hemma, med rådande väderlek kanske jag också sätter igång ett sådant projekt.
  Louise Hoffsten var faktiskt vår favorit inför finalen. Övriga bidrag var iår supertråkiga. Men det kanske är vi som är gamla och helt borta i tidens musik.
  Ha det bra i kylan,
  Monkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det ju ifjol du klippte din hibiskus..? Jag tycker mig ha ett blekt minne av det. Mina växer som ogräs oavsett årstid, så jag är tvungen att tukta dem flera gånger per år. Det måste vara en mycket växtkraftig, gammaldags sort jag har :o)

   Jag skulle tro att barnbarnet blir väldans glas om farmor får till ett par tuffa pulsvärmare, så det är nog bara att sätta igång. Det går inte åt mycket garn till ett par och så är det jättekul att skapa fritt med restgarnsstumpar!

   Jag gillade också Louises låt. Bland alla "gapiga" killar var hon ett njutbart undantag som passade väl för mina trötta öron. Fast bland de andra bidragen var det helt rätt låt som tog hem finalsegern, så risken är stor att Sverige står som arrangör av hela tjottabängen även 2014.

   Radera
 2. Hej

  Va har du gett Hibiskusarna på "moppo" som hämnd för att våren inte kommit? haha......här är allt ok men väntar på ett sjukintyg som min nya doktor skulle skriva i och skicka till försäkringskassan. Men allt är försvunnet och doktor har jag inte ens ännu sett och en okänd fjant som skall fylla i mitt sjukintyg som inte ens sett mig eller känner mig...hur känns det?
  Ja....men annars bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yessir, här visar vi ingen pardon!

   Jag "hör" att du får ungefär samma, fina bemötande inom den svenska sjukvården som den vi finländare drabbas av inom vår. Visst blir man liksom o-imponerad mest hela tiden..?

   Skönt att höra att det är rätt okej i övrigt. Jag är sk*tdålig på att "hälsa på" hos bloggbekanta just nu och ännu sämre på att lämna kommentarer i kölvattnet efter mig. Det är som vanligt fullt upp med andra skriverier, för jag vet inte vilken runda i ordningen :o/

   Radera
 3. Här i York har våren inte heller kommit igång ordentligt. Det har snöstorm alla dagar och temperaturen tar sej just och jämt över nollan. Nu förstår jag varför engelsmännen dricker te jämt. De skulle vara isbitar annars. Saknar Micke, mitt varma hem och min bastu.

  Annars kan jag bara säga, York är en underbar stad!

  Pipi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag kan föreställa mig att det är fint i York! Alla gamla, brittiska städer är mysiga, på sätt eller annat :o) Men den brittiska envisheten att köra på fel sida av vägen, bygga hus utan ordentlig centralvärme och med enkelglasade, omlottskjutbara fönster etc är en helt annan sida av den anglosaxiska charmen ;o)

   Njut nu ordentligt av din lillsemester tillsammans med största, minsta och den förras nya bihang!!

   Radera
 4. Hallå! Såg ett avsnitt av Dr Phil på kanal 8 i går kväll. Handlade om borrelia. I USA anser hälften av de lärde att kronisk variant inte existerar medan andra hälften är övertygade om att det finns det. Några sjuka kvinnor med ledvärk, kramper, känselbortfall med mera intervjuades, någon var långtidsbehandlad med antibiotika och symtomfri.Vissa forskare menar att det är ett kommande problem, värre än AIDS. Intressant!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här lägerindelningen när det gäller borreliainfektioner är välkänd. Det tråkiga resultatet av densamma är, att det blir lite av Lottodragning över dina möjligheter att få adekvat vård om du har oturen att bli smittad. Vad jag förstår, så är det faktiskt lättare att få rätt behandling i Finland än i Sverige. Så har det åtminstone varit tidigare. Ännu bättre ställt är det i Tyskland, dit t.ex. många svenskar varit tvungna att vända sig.

   Sk*t också, att jag inte har 8:an själv, för det där programmet hade jag gärna velat se!

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!