måndag 4 mars 2013

Nuuuuuuuu kör vi!

EFTER ATT JAG med mycket möda och stort besvär fick ihop det om­fat­tande överklagandet till försäkringsdomstolen i november – det som Pensions-Alandia sedan på rent djävulstyg pantade på i två månader innan det överfördes till domstolen, och då efter lagstadgad tid! – har jag varit lite trött på allt vad papperskrig heter. Jag valde helt enkelt att deklarera eld upphör här hemma, för att hinna med såna tri­via­li­te­ter som att an­das och göra något annat.

Men så anlände läkarutlåtandet från rehabiliteringsundersökningen i Åbo, och med det en horribel bilaga författad av The Little Shrink of Horror Himself. När jag läst den, och för säkerhets skull läst den två gånger till, kände jag hur det bildliga topplocket sprack. Bland all an­nan rappakalja har denna katastrof till expert nämligen totat ihop föl­jande:

”/.../ den kverulantiska* fantasin om att väcka åtal om behandlingsfel”

För det första har jag aldrig någonsin i något enda sammanhang talat om ”åtal”. Det jag konstaterat är, att det kommer att bli en saftig an­mälan om patientskada innan den här vårdröran har kommit till vägs ände. För det andra vet den som känner mig det minsta, minsta lilla att ett sådant uttalande från min sida aldrig är detsamma som tomma ord.

Men ilska är ju, som jag påpekat många gånger förut, ett bättre driv­medel än prima raketbränsle från NASA. Så nu jävlar i min lilla låda ska här anmälas, och detta utan desto mer fördröjning!

Nuuuuuuu kör vi!


Under ledtexten Personskada för vilken ersättning söks till­han­da­hål­les ynka sjutton rader och längst ner står det: Fortsätt vid behov på skild bilaga.

”Vid behov”..? Jovars, här föreligger min själ ett behov! Frågan är om det kommer att räcka med tre A4:or för att fylla det?


* kverula'ns subst. ~en · det att klaga ofta, i onödan och på ett negativt sätt och utan att försöka göra ngt åt saken [källa: Svensk ordbok, andra upplagan]

8 kommentarer:

 1. O.O What??? Jag ramlar av stolen!

  Pipi

  SvaraRadera
 2. Öh ... för vadå? Av att jag får tummen ur och kommer till skott med den länge omtalade anmälan..? Eller kan orsaken möjligen vara att jag, av alla, blivit anklagad för att lida av "kverulantiska fantasier"? ;o)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag damp av stolen innan jag hann läsa klart.. Ja men självklart! Tror dom du sitter och drar ihop såna här storyn på skoj? Att det är kul att vara sjuk och arbetsoförmögen etc etc? När ska de sluta komma med sina stolpskott och inse fakta?

   Pipi

   Radera
  2. "När ska de sluta komma med sina stolpskott och inse fakta?"

   Tja ... det börjar alltmer luta åt: aldrig.

   Radera
 3. Ja, ska man skratta eller ska man gråta? Kanske gör du bådadera. Fast som du skriver är nog ilskan en bättre drivkraft.
  Vad är det för konstiga människor du träffar egentligen?

  SvaraRadera
 4. Liksom jorden utövar sin obetvingliga dragningskraft på satelliter och annat skrot i sin närmaste omgivning utövar jag tydligen min på alla UFO:n som trillat in i atmosfären ;o)

  SvaraRadera
 5. Det finns personer som tappat fotfästet i verkligheten och tror sig stå närmare någon gud än människorna och därmed har rätt att uttala sig precis hur sårande som helst om sina medmänniskor. Bra att du blir mer arg än ledsen, Nina! Heja på!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jominsann, här har vi inte bara en egenutnämnda gud. Detta är dessutom en äkta småpåve! Såra mig får man göra bäst fan man vill, men när man till pappers sätter ner subjektiva åsiktsyttringar om en klient vars ARBETSFÖRMÅGA man är satt att bedöma, då har det gått långt över gränsen både vad beträffar etik och kunnande!

   Idag är jag således inte bara arg. Jag är HELVETISKT FÖRBANNAD!! (Pardon my French!)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!