onsdag 19 juni 2013

Utan krusiduller

IBLAND ÄR DET enklaste det allra godaste. En tallrik nykokt full­korns­pasta med korvslantar uppfrästa tillsammans med färsk spenat från egna odlingar, lite riven ost, några varv på svartpepparkvarnen och några blad av nyskördad plocksallat, som i år växer som det knakar tack vare odling i pallkrage.

Krångligare behöver det faktiskt inte göras för att bli gott, mättande och vackert att se på.


Och dyrt blev det inte heller. Bara plus alltså!

8 kommentarer:

  1. Det enkla är oftast det bästa och fullkornspasta den bästa pastan är.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är något orakel - minns inte vilket eller i vilket sammanhang - som alltid säger: "Keep it simple!" Alltsomoftast är det en utmärkt tumregel när det kommer till matlagning. För många smaker, för mycket "som händer", gör bara smaklökarna förvirrade, åtminstone när det gäller mina.

      En av mina favoritkockar på tv (i den mån jag numera orkar med fler matlagningsprogram ...) har därför blivit britten Heston Blumenthal, som tar sig an maten ur ett högst vetenskapligt perspektiv. Häromsistens såg jag ett mycket intressant program med honom, där han fick knäcka nöten att få flygplansmat att smaka någonting - och lyckades :o)

      Radera
  2. Hoppsan, glömde önska Glad Midsommar
    SOLIG MIDSOMMAR/ Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detsamma, detsamma! Här ser vi faktiskt ut att få en solig fredag med utlovat angenäma 19° ännu vid niotiden på kvällen.

      Radera
  3. Så sant, så sant!
    En glad midsommar önskar jag dig!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och det tillönskar jag naturligtvis dig och den övriga familjen också!

      Radera
  4. Enkelt är gott. Enkelt förresten, vårens små primörer kostar skjortan om de intas på annan lyxkrog än Rucklets.
    Kram /Kerstin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, man blir svettig i pannan av att läsa prisskyltarna på vissa färskvaror, som t.ex. färsk spenat. Aldrig i livet att jag är beredd att betala ett sånt kilopris som den betingar i butiken! Istället tillåter jag mig att bokstavligen frossa i det goda så länge den går att skörda på egen gård.

      Vilket förrresten påminner mig om, att det är dags att så en omgång till av det gröna, både spenat och rucola.

      Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!