lördag 22 juni 2013

Alla överlevde i år igen

DET FINNS NOG ingen bättre modell för en stressless mid­som­mar­afton än knytkalasvarianten. Samlas man hemma hos någon och tän­ker på miljön genom att inte använda engångstallrikar, -glas och -be­stick blir det ju förstås lite disk att ta hand om. Men massor med mat­lagning blir det inte för någon och finns det ingen diskmaskin är det väl självklart att man hjälps åt med att röja upp?

Dessutom är grillandet ju av någon märklig anledning ett karlgöra, som på alla vis bör uppmuntras, så att kvinnfolken för en gångs skull slip­per slita vid grytorna. I just det här fallet tycker jag att det är på sin plats att vara ultrakonservativ. Vad vardagsmatlagningen beträffar är jag istället toppmodern; män är lika väl rustade att sköta de tråkiga matrutinerna, det är då visst och sant!


En hjälpreda i fyrfota form kan vara bra att ha! En sån kan v.b. sköta för­disken och gör det i allmänhet utan att beklaga sig:


Midsommaraftonen var med andra ord en trevlig tilldragelse även i år. Ingen blev full, inget slagsmål utbröt, inga saker gick sönder och gran­narna behövde varken larma polis eller brandkår. Bättre kan det inte bli! ;o)

Och hemma vid ”Rucklet” blommar min hittills enda tuva med strandtrift så det står härliga till, så där perfekt till midsommar. Fler än jag gillar blomstret ifråga. Klicka på bilden så får du veta vem.

5 kommentarer:

 1. Ja där ser man, du blev inviterad :) Plötsligt så händer det! Kram

  SvaraRadera
 2. Njä, inte blev jag inviterad, jag initierade. Men orden är ju väldigt snarlika varandra, så ... ;o)

  SvaraRadera
 3. De är rätta takter! Gör man inget själv så blir det ingenting gjort. Här överlevde vi också festligheterna även om det känns lite i benen idag efter allt stå och gå igår. Fota, fota, prata, ordna dona och skriva till tidningen, så såg min midsommar ut. Men jag hann med sillunch och kvällsvickning också som en snäll Irene med make fixade både till mig och gubben (som sjöng till danslekarna).
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 4. Det verkar ju ha blivit en alldeles underbar midsommarafton! Kul!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Härligt! Och en diskmaskin med stänkskydd minsann! Sötaste av den modellen jag sett på ett bra tag.

  Pipi

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!