tisdag 9 juli 2013
Ännu en dag till handlingarna
DET FINNS SÄKERT en hel del att anföra angående mina odlingar, men att försöka hävda att de håller sig inom EU:s standardisering är knappast lönt, hehe!
Men som i så många andra sammanhang ska man inte låta skenet bedra. Gurkorna jag får är vansinnigt goda, så igår slog jag till på sommarens första sats med tsatsiki eftersom jag råkade hitta en burk bulgarisk yoghurt i kylskåpet. Bäst före var 26 april, så jag hade väl mina dubier. Innehållet var det dock inga som helst fel på.
Med en riven klyfta hemodlad, sibirisk vitlök, några varv på svartpepparkvarnen, en nypa salt och en skvätt olivolja blir det mumsmums t.ex. till fisk, som den foliekokta sik jag lagade till min solitärmiddag igår.
Den hårda, nordliga vinden höll i sig hela dagen, men det heter att nordan går hem till natten. Så ock igår. Och något regn ser vi inte röken av här på ön. För en ivrig amatörodlare – liksom för proffsen – betyder det konstbevattning istället. Det smakar skit, men är ett nödvändigt ont.
Kvällen avslutade jag, inspirerad av Kerstin på Öland, med att svänga ihop en plåt maffiga jordgubbsmuffins. Med detta sätter vi punkt för Rucklets jordgubbssäsong den här gången.
Idag sticker jag till skärgården tillsammans med S, med vackert väder i bagaget och därmed hopp om åtminstone några fina bilder. Ha en fin sommardag allihopa!
Men som i så många andra sammanhang ska man inte låta skenet bedra. Gurkorna jag får är vansinnigt goda, så igår slog jag till på sommarens första sats med tsatsiki eftersom jag råkade hitta en burk bulgarisk yoghurt i kylskåpet. Bäst före var 26 april, så jag hade väl mina dubier. Innehållet var det dock inga som helst fel på.
Med en riven klyfta hemodlad, sibirisk vitlök, några varv på svartpepparkvarnen, en nypa salt och en skvätt olivolja blir det mumsmums t.ex. till fisk, som den foliekokta sik jag lagade till min solitärmiddag igår.
Den hårda, nordliga vinden höll i sig hela dagen, men det heter att nordan går hem till natten. Så ock igår. Och något regn ser vi inte röken av här på ön. För en ivrig amatörodlare – liksom för proffsen – betyder det konstbevattning istället. Det smakar skit, men är ett nödvändigt ont.
Kvällen avslutade jag, inspirerad av Kerstin på Öland, med att svänga ihop en plåt maffiga jordgubbsmuffins. Med detta sätter vi punkt för Rucklets jordgubbssäsong den här gången.
Idag sticker jag till skärgården tillsammans med S, med vackert väder i bagaget och därmed hopp om åtminstone några fina bilder. Ha en fin sommardag allihopa!
Sparat i följande arkivlådor:
Köksanteckningar,
Muffins,
Trädgård 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ja visst är det fånigt med raka EU-gurkor!
SvaraRaderaHär har vi ett riktigt högsommarväder för närvarande!
Och igår tog jag sommarens andra bad, men jag måste medge, att det var ganska kallt. Fast skönt i sommarvärmen!
Och på kvällen blev det, precis som hos dig vattning, För nu börjar gräset knastra under fötterna när man går...
Ha det så skönt i skärgården!
Kram, Monica
Gurkan smakar säkert lika bra om än den är krokig.
SvaraRaderaMin far hade gurkodling å tomater när vi var barn såna gurkor fick vi snaska på hur mycket som helst det var gott att knapra på dom.