tisdag 9 juli 2013

Ännu en dag till handlingarna

DET FINNS SÄKERT en hel del att anföra angående mina odlingar, men att försöka hävda att de håller sig inom EU:s standardisering är knappast lönt, hehe!


Men som i så många andra sammanhang ska man inte låta skenet be­dra. Gurkorna jag får är vansinnigt goda, så igår slog jag till på som­ma­rens första sats med tsatsiki eftersom jag råkade hitta en burk bul­garisk yoghurt i kylskåpet. Bäst före var 26 april, så jag hade väl mina dubier. Innehållet var det dock inga som helst fel på.


Med en riven klyfta hemodlad, sibirisk vitlök, några varv på svart­pep­par­kvarnen, en nypa salt och en skvätt olivolja blir det mumsmums t.ex. till fisk, som den foliekokta sik jag lagade till min solitärmiddag igår.


Den hårda, nordliga vinden höll i sig hela dagen, men det heter att nor­dan går hem till natten. Så ock igår. Och något regn ser vi inte rö­ken av här på ön. För en ivrig amatörodlare – liksom för proffsen – betyder det konstbevattning istället. Det smakar skit, men är ett nöd­vändigt ont.


Kvällen avslutade jag, inspirerad av Kerstin på Öland, med att svänga ihop en plåt maffiga jordgubbsmuffins. Med detta sätter vi punkt för ”Rucklets” jordgubbssäsong den här gången.


Idag sticker jag till skärgården tillsammans med S, med vackert väder i bagaget och där­med hopp om åtminstone några fina bilder. Ha en fin sommardag alli­hopa!

2 kommentarer:

 1. Ja visst är det fånigt med raka EU-gurkor!
  Här har vi ett riktigt högsommarväder för närvarande!
  Och igår tog jag sommarens andra bad, men jag måste medge, att det var ganska kallt. Fast skönt i sommarvärmen!
  Och på kvällen blev det, precis som hos dig vattning, För nu börjar gräset knastra under fötterna när man går...
  Ha det så skönt i skärgården!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Gurkan smakar säkert lika bra om än den är krokig.
  Min far hade gurkodling å tomater när vi var barn såna gurkor fick vi snaska på hur mycket som helst det var gott att knapra på dom.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!