torsdag 29 augusti 2013

Bäddat i tv-soffan!

IKVÄLL SKA JAG inte lägga mig tidigt. Ikväll ska jag se på tv.


Obs! Fotot av tv-tablån är från en av våra lokaltidningar här på Åland. Pro­gram­ti­der­na är därmed angivna i finsk tid (GMT +2:00).

8 kommentarer:

 1. Det är en ny programserie, eller hur?
  Kanske behövs...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, och detta måste ses! Förhandsreklamen har informerat om att programmet leds av en läkare som själv blev sjuk och utsatt för dålig vård, blev förbannad och beslutade sig för att göra något åt saken.

   Det här är väl en serie som borde ses ffa av alla inom vården, skulle jag vilja påstå. En felbehandlad eller dåligt bemött patient är nog så medveten om vad han eller hon får utstå, det behövs det inget tv-program för ;o)

   Radera
 2. Jag kommer också att se den, men det blir en sen kväll för dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte senare än vanligt, men pga den &%#£@§ syrenhäcken är jag flerfalt tröttare på kvällarna än jag brukar vara. Hoppas verkligen att jag inte slocknar på soffan mitt i programmet, när det nu för en gångs skull är ett tv-program som jag verkligen vill se!

   Radera
 3. Jag såg programmet innan också. Tänk att det behövs så lite + genomgång av alla mediciner för att alla,både boende och personal ska bli gladare och nöjdare.Bortsett från alla andra synpunkter man kan ha på vården, så är ändå det konstigaste att det ska vara olika regler beroende på var man bor.Jag har varit på rehab för min arm flera gånger och utan att blinka accepterade mitt dåvarande landsting de 14-dagarsperioder som rekommenderades av specialisterna.Men det kom patienter dit som fått en vecka eller till och med bara 3 dagar av sina ansvariga. Där jag bodde förut fick jag också gå på regelbunden lymfdränage. Vill jag göra det nu måste jag betala själv.Samma land, samma skatt och samma sjukdomar, ändå är det olika.Min syster råkade ut för samma sak som flickan i programmet, när hon var 49 år. Efter flera dagars försök att få vård på grund av ihållande huvudvärk hände inget förrän hon föll ihop och började krampa i ett undersökningsrum. Då blev det fart med akut op. på neurologen. Så småningom fick hon skadestånd från medicinskadefonden för sina bestående skador.Hon hade av två olika läkare fått mediciner som absolut inte skulle kombineras.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu när jag sett första avsnittet av "Arga doktorn" måste jag med besvikelse tillstå, att "Sveriges bästa äldreboende" är ett mycket bättre och intressantare program. Jag hade högt ställda förhoppningar på doktorprogrammet, men de kom gruvligen på skam. Vilken menlös smörja ... *suckar*

   Gott och väl att man belyser det absurda i att vården/rehabiliteringen man bereds möjlighet att få är geografiskt avhängig, men det var väl knappast någon revolutionerande upptäckt - och var fanns den utlovade ilskan? Var fanns det civilkurage och all jävlar anamma jag hade visionerat att vi skulle få se?!

   Enligt min uppfattning ödade man en hel programtimme åt att ställa frågor och få [på förhand givna] svar på dem, men ett eller flera tecken på att någonting verkligen uträttats för att åstadkomma en generell, bestående förändring av rådande missförhållanden lyckades jag inte uppdaga. Det är ju det som borde vara den bakomliggande drivkraften, så att människor i din situation inte ska få mindre - eller ingen - hjälp än någon som bor inom ett annat landsting!

   Radera
 4. Hej

  Va arga doktorn? Arga snickaren har man hört om. Då är detta en ny serie? Hm, hoppas hon inte är kirurg.....om hon nu är så arg....haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag tror faktiskt att "Arga snickaren" är ett jämförelsevis mycket intressantare tv-program än den här nya serien, nu när jag sett den bandade reprisen.

   Det var inte mycket vassa tänder det visades upp, inte mycket "Uppdrag granskning"-stuk inte. Snarast lika lite "farligt" som ett avsnitt av "Björnes Magasin" :o/ Och som av en händelse heter doktorn i programmet faktiskt Björn. Månntro de blandat ihop sina manus ..?

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!