måndag 14 oktober 2013

Reflektion på utebliven reaktion

I SLUTET AV 2012 fanns det 4.214.569 personer i Finland som var 20 år eller äldre (och av dessa torde dessutom i runda slängar 5 % vara svenskspråkiga). Drygt fyra miljoner människor, som var och en har sin demokratiska rätt att vara med och påverka.

Tänka sig, att av alla dessa tycks vi t.v. vara bara tre som anser att lagar är till för att följas av alla, såväl enskilda som statliga instanser. Att ointresset för att rätt ska vara rätt skulle visa sig vara makalöst stort, det hade jag inte ens i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig.


Fast det borde jag ha förstått, att det är meningslöst att försöka få till stånd en debatt eller skapa opinion i det här landet. Europeiska dom­stolen nästa!

2 kommentarer:

 1. Skrev till Hbl och frågade hur de tänkt att man ska kunna debattera när man inte kan kommentera. Väntar fortfarande på svar!

  Dessutom ser det ut som om det i systemet deras ska finnas möjligheten att kommentera. För vid varje insändare finns en liten ruta som visar hur många gånger det är delat men på samma plats en pratbubbla som på andra sidor brukar betyda hur många som kommenterat.

  Pipi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag noterade också pratbubblan, men lika snabbt att den inte ledde till någon kommentarfunktion, som den gör i deras redaktionella texter. Vi får väl se vad de svarar, om de svarar.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!