torsdag 17 oktober 2013

Höstbestyrligt

HU, SÅ KALLT det börjar bli! Varje dag eldar jag en eller två brasor för att mota undan den ruggiga känsla som alltid infinner sig innan man vant sig vid att det inte längre är sommar.

Knut börjar vara klar med bygget av vedförrådet, så till veckoslutet kan jag börja stapla in. Jag hade hoppats hinna stryka färg på brä­der­na före vintern, men temperaturen är inte riktigt lämplig för målning längre.


Med kylan följer omsorgen om småfåglarna. Det ska bli spännande att se om de kommer att acceptera mina talgbollsglober, nu upphängda som ett pärlband med tre stycken fastkrokade i varandra i det döda lärkträdet. Funkar det inte som tänkt så har jag i alla fall en kul, ovan­lig och self made trädgårdsskulptur :o)


Höstbestyrligt är också, i min värld, att återuppta handarbetandet ef­ter sommaren. En sjal blev klar för ett tag sedan och en annan är på slutrakan. Det ser nästan ut som jag redan imorgon kan visa lite bilder på den :o)

Och så konstaterar jag, att idag är det exakt 1.700 dagar sedan jag sjukskrevs för vad som länge kom att betraktas – och med stor en­vis­het behandlas – som en utmattningsdepression, alla mina protester till trots.

Om jag denna jubileumsdag skulle sammanfatta dessa förlorade dagar är det ganska lätt gjort: allt som har kunnat gå fel har gjort det, på al­la plan och inom alla berörda instanser. Gud give, att det för en gångs skull går rätt idag i samband med det s.k. utvärderingsmötet efter ar­bets­prövningen i september!

5 kommentarer:

 1. Alltså, om fåglarna inte gillar din talgbollsupphängning, så tycker jag att dom är förfärligt kräsna, sådär snyggt får dom det inte serverat här, minsann! Och inte än, heller, för den delen!
  Här är det fortfarande en ganska mild höst, och de flesta löven sitter kvar på träden och är gröna! Men det kan gå fort...
  Ha det så gott, kram från Tjernhus-Monica!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite tidigt är det väl nog att börja mata redan nu i mitten av oktober. Men ifjol fick jag knappt några matgäster alls på hela vintern, så jag tänkte "dressera" de små liven i år till att veta var käket finns :o)

   Och jodå, nog kommer det bevingade besökare till mina talgbollsbollar! Idag var det nästan trängsel trots att hållarna är tre till antalet. Kul!

   Radera
 2. Vad fint vedförrådet blir.Bollarna är ju riktiga konstverk.Här kom den första snön idag.Om det ändå vore vår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vedförvaringen blir kanonbra och det ska bli såå skönt att få det ordnat på rätt sätt så här åtta år efter flytten till "Rucklet".

   Hu, har ni fått snö redan! Då dröjer det nog inte länge innan vi har den här också. Usch ... Jag håller med dig jag, och skulle nog hellre se att det var mot våren vi närmast är på väg.

   Radera
 3. Snyggt skjul du får för veden.
  Vi har matat fåglarna en längre tid, ja ända sedan de började sälja stora torkade solrosor. Nu har jag även börjat att hänga ut talgbollar och hela kokosnötter. Vi tänker som du, att vi vill ha fåglarna kvar hela vintern.
  Kram/Monkan

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!