tisdag 31 december 2013

På sista versen

2013 SJUNGER PÅ sista versen, så vad är väl lämpligare än att visa hur man kan göra när ett nystan lovikkagarn sjunger på densamma? Se här, mitt nyfunna knep för att skarva lovikkagarn: man ruggar upp ändorna på de garntåtar man vill skarva med varandra och sedan nål­filtar man helt enkelt ihop dem. Det blir en stadig, i princip osynlig skarv och – det finaste i kråkalåten – man slipper trådar att fästa.


Imorgon skriver vi 2014, om man nu för ovanlighetens skull lyckas programmera om hjärnkontoret att faktiskt göra det innan ett kvartal hunnit passera.

Imorgon är det dags att checka upp hur det nya årets kurvor för det allmänna bostadsbidraget i Finland beter sig för att få se om lag­lig­hetsövervakare och statliga tjänstemän tagit sig i kragen och börjat följa rikets lagstiftning.

Imorgon är det också släpp av min lilla fackbok från 2007, ”Ett band för vänskapen”, som e-bok hos Elib, och den 6:e släpps ”60+ och singel” som ljudbok. Så här i årets sista, skälvande timmar gläder det mig att den senare – sura gubbens gallspya till trots – efter mindre än två veckor glidit upp på en he­der­värd 160:e plats bland utlånade e-boks­romaner. Kanhända folk är redo för lite lättsam underhållning som mot­vikt till uppsjön av deckare ..?

Med detta tackar jag för mig för det här året. Och ett särskilt tack till Monica, Nina och Susie, vars välvilliga recensioner av Solveigs es­ka­pa­der säkerligen bidragit till andras intresse.

Så gott slut på er allesammans, ingen nämnd och ingen glömd, och låt oss hoppas att det stundande nya året blir ett riktigt gott sådant!

7 kommentarer:

 1. Ett riktigt gott nytt år på dig! Alltid lika roligt/inspirerande/tankeväckande/lärorikt att läsa dina inlägg!
  Med de allra vänligaste hälsningar!

  SvaraRadera
 2. Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig och tack för alla trevliga kommentarer under det gångna året!
  Roligt om min recension var till nytta...
  Nyårskram, Monica

  SvaraRadera
 3. Ja, ett riktigt Gott Nytt År ber jag att få tillönska och det är roligt med din bok och jag håller så med. Hur orkar så många läsa deckare dag ut och dag in, jag läser aldrig deckare, man vet ju att dom löser fallen och så är det med det. Nej, myspys är trevligare!
  Ha en fin helg,
  Agneta

  SvaraRadera
 4. Gott Nytt År önskar jag dej Vi firar med Alvin så här är det lugnt.Kanske vi sover in året.Kram

  SvaraRadera
 5. GOTT NYTT ÅR och så hoppas vi verkligen att du tar dig tid att skriva en fortsättning..... (fniss)
  Susie, Rolle & Santos

  SvaraRadera
 6. Hej Nina, en god fortsättning.
  Vilket smart sätt att skarva ihop lovikagarnet. Fästa trådar är inget kul. Tunna garner är lättare att få fint, men lovikagarn tycker jag är marigt att få till riktigt snyggt. Stjäler din idé, tack.
  Kram Monkan

  SvaraRadera
 7. Hallå, har haft fullt sjå med att räkna fåglar för att hävda mig på listorna bland alla gubbar, men nu på årets andra dag, önskar jag dig ett gott nytt, typ bättre år än det förra. Själv lovar jag ingenting beträffande garner och annat men hoppas kunna fortsätta att njuta av alla dina skapelser via bilderna här. Plus ditt oöverträffade, roliga ordsvall förstås! Kram från mig /Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!