fredag 23 maj 2014
Rökning kan föda.
BUTIKERNA SOM TILLHÖR en av de finländska livsmedelskedjorna erbjuder just nu norsk lax till specialpris. Det är ett tillfälle som icke bör försittas. Inte om man ligger inne med en röklåda modell större i alla fall, fyndad för en femma på en loppis för ett bra tag sedan. Helt oanvänd dessutom.
Av väninnan S, vars bostadstomt delvis är park i naturtillstånd, tiggde jag härförleden till mig ett par klena alstammar. För ska man röka fisk ska det vara med alspånor.
Nåja, spånor och spånor. Sågspån är vad det blir om man använder kap- och geringssågen för produktionen, men det lär nog alstra rök lika bra som grövre flis när det hamnar på lådbotten. Fuktigt måste spånet dock vara, annars förkolnar det för snabbt!
Dagen börjar härmed med kok av saltlake att lägga laxbiten i, för ikväll ska det bli nyrökt till middag :o)
Det skulle förresten inte slå hål i sidan med ett glas vitt till fisken så här en stråålande försommarfredag. Hm, jag kanske måste ta en tur till glasbutiken idag?
Trevlig helg!
Av väninnan S, vars bostadstomt delvis är park i naturtillstånd, tiggde jag härförleden till mig ett par klena alstammar. För ska man röka fisk ska det vara med alspånor.
Nåja, spånor och spånor. Sågspån är vad det blir om man använder kap- och geringssågen för produktionen, men det lär nog alstra rök lika bra som grövre flis när det hamnar på lådbotten. Fuktigt måste spånet dock vara, annars förkolnar det för snabbt!
Dagen börjar härmed med kok av saltlake att lägga laxbiten i, för ikväll ska det bli nyrökt till middag :o)
Det skulle förresten inte slå hål i sidan med ett glas vitt till fisken så här en stråålande försommarfredag. Hm, jag kanske måste ta en tur till glasbutiken idag?
Trevlig helg!
Sparat i följande arkivlådor:
Köksanteckningar,
Tillverkat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det låter som det ska bli en ytterst delikat middag! Den hade jag gärna deltagit i!
SvaraRaderaLycka till med rökningen och trevlig helg!
Kram, Monica