torsdag 12 juni 2014

Försäkringsfundering

DEN SOM FRIVILLIGT köper sig någon form av frivillig försäkring bor­de av nödtvång genomgå en liten, om inte rentav den stora modellen av, sinnesundersökning.

Den som dessutom frivilligt köper sig någon form av frivillig försäkring av Alandia Försäkring eller t.ex. Aktia borde idiotförklaras.

Konklusion: jag är en idiot. Eller har åtminstone varit.

***

Att vara försäkrad är förvillande likt att spela på roulette, för statistiskt är det alltid ”banken” som vinner. Även när kulan stannar på rött efter att du satsat allt på den färgen för­lorar du alla dina spelmarker, efter­som ”banken” har tolk­nings­fö­re­trä­de och rött är svart tills du har lyck­ats bevisa motsatsen.

Så du, dra nu lärdom av andras misstag och teckna inga som helst för­säk­ring­ar mer än de lagstadgade! De du redan köpt kan du med fördel avsluta fortast möjligt, för i slutändan kommer de ändå att visa sig va­ra riktiga förlustaffärer. För dig alltså, inte för försäkringsbolagen.

2 kommentarer:

  1. Ack, ja! Striderna mot försäkringsbolagen göder nog också en och annan advokat kan jag tänka. Ett par gånger har jag faktiskt haft nytta av hundförsäkringarna, men med tanke på hur mycket jag betalar in till dom per år, så hade det nog varit mer lönande för mig om jag hade satt in pengarna på ett särskilt hundkonto.

    SvaraRadera
  2. Håller med både dig Nina och Cici. Om man råkar ut för något och skall utnyttja sin försäkring, ja då är ofta självrisken hutlös i många fall.
    Monkan

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!