onsdag 30 juli 2014

Ingen värmeväxling här inte

DEN TRYCKANDE VÄRMEN bara fortsätter liksom torkan, men konstigt nog tycks det inte påverka växtlighetens tidtabell i någon nämnvärd ut­sträck­ning. Det mesta blommar nästan på pricken samtidigt som ifjol, då vi hade en helt annan sorts sommar.

Någon blomningsreferens på min för året nya, limegröna solhatt Echi­nacea purpurea 'Green Jewel' har jag förstås inte, men den håller jämna steg med klassikern Echinacea purpurea 'Magnus' i en annan rabatt. Och stockrosorna är i full gång, precis som de ska.

Jag gillar stockrosor! Dels för att de är sådana nomader och flyttar runt precis som de behagar, dels för att de ändrar färgställning hej vilt. Den nere till höger på bilden här under var t.ex. ifjol mörkt röd. I år är den kallt rosa.


Alla möjliga nyanser från mildaste puderrosa till djupaste vinrött bjuder de på i år. Men tyvärr är det ett par som har fått rost, så de fäller sina blad :o(


Trevligt att trädgården med rejält med bevattning står ut med värmen och torkan.

Själv håller jag på att förgås. Jag är inte skapt för att hantera årsvisa temperaturskillnader på 50-60° :o/

1 kommentar:

  1. Kan meddela, att vi här i sydligaste Skåne , idag har ca 20 grader och regn!!! 10 grader svalare än igår! Gissa om jag njuter? Och det är inte åskregn, utan ett alldeles lagom regn! Som musik i mina öron låter det...

    Vilka fina stockrosor du har! Mina får alltid rost, tyvärr, trots att jag är noga med att plocka bort angripna blad.

    Hoppas nu att det svalare vädret sprider sig upp till dig också!
    Kram, Monica

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!