söndag 21 juli 2013

Solhattar och en massa skruvar


HÅLL MED OM att man blir glad av bilden här ovanför! Fastän jag i grund och botten inte är så där överdrivet förtjust i gula blommor faller jag ändå handlöst för den här solhatten. Jag uppskattar sorter som har tillräckligt kraftiga stjälkar för att själva stå pall för vindar och regn, som inte behöver daltas med och stöttas upp med pinnar och di­ver­se rackerier.

Till den kategorin hör förstås stockrosorna också. Tills vidare är det en enstaka som slagit ut, men den är desto resligare. Jag har inte mätt den, men jag skulle gissa på 180-190 centimeter i strumplästen. Därav den beskurna bilden. Hade jag tagit med hela stjälken hade avståndet blivit så stort att man fått leta efter blommorna med förstoringsglas.


Så vad roade sig då Ruckelhäxan med en lördag i juli i Mariehamn? Sjö­dagarna är i full gång i Sjökvarteret, årets Rockoffestival har brakat loss inne i centrum och bläddrar man i evenemangskalendern finns det huur mycket som helst att hitta på.

Och..? Jag, jag klippte gräs, flyttade några frilandsväxande ring­blom­mor till krukor, pillade lite med mina pelargoner och avrundade med en ytterst enkel lördagsmiddag, till vilken jag veckoslutet till ära unnade mig ett glas rött. Resten av kvällen ägnade jag åt skruvar och muttrar.


Och har man sett! Frukostbordet står ”dukat”, eftersom jag inte gitte röja undan igår kväll. Men va’ fan, det finns ju någon knasboll som mål­medvetet tuggat i sig ett helt flygplan, så ett morgonmål av det här slaget är förmodligen för amatörer.

Så vad har alla andra gjort en högsommarlördag som igår ..? Kanske varit på fest, på bröllop, på sjön, på resa eller på stugan? För alla är förhoppningsvis inte som jag, asocialiteten personifierad.

4 kommentarer:

 1. Vi gjorde egentligen ingenting vi heller. Micke drog till skären med två skogsmaskiner a' 20 ton vardera på en pråm (såg oroväckande ut men det gick bra) och Iko och jag slöade hemma. En väldigt skön och lugn lördagskväll.

  Pipi

  SvaraRadera
  Svar
  1. F och A då? Ute på tonårsvift..?

   Radera
 2. Ingenting särskilt här heller... Pustade i värmen under dagen och så ett avsnitt av "Morden i Midsumer" på kvällen. Med ett glas rött!
  Och jag älskar din kanadensiska solhatt! Uppskriven på listan "Måste ha"! Har du något artnamn på den?
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en alldeles utomordentlig lördag och ingen att skämmas för ;o)

   Dessvärre vet jag inget "riktigt" namn på solhatten, för jag fick fröna under benämningen "kanadensisk solhatt". Men om du håller till godo med att ge dig på frösådd skickar jag gärna en laddning i utbyte mot dem du så vänligt erbjöd mig från din röda stjärnflocka. Du skvätter helt enkelt ut dem där du vill ha dem och myllar ner dem lite slarvigt. Svårare är det inte :o)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!