torsdag 16 oktober 2014

”Mer energi åt folket!”

FÖRSTA DAGEN PÅ mitt nya liv som kalorikonsument. Så här pass enkelt kan man energiboosta sin vanliga frukosttallrik. Det som tillagts till vad jag normalt brukar äta är fetstilat.

naturell 2,5 %-ig yoghurt
en rejäl skopa 10 %-ig gräddkvarg
1 banan i skivor
en klick äppelmos
0,5 dl ekohavregryn
10 hackade mandlar
några russin

Jag vet inte hur pass många extrakalorier den här förändringen innebär, men att det blir fler är i alla fall säkert :o)


Dagen har jag annars börjat med att underteckna en anhållan om för­säk­rings­er­sättning riktad till mina goda vänner på Aktia, som administrerar den ifrågavarande försäkringen för Alandia Försäkrings räkning. Ska vi tro att det hela kommer att gå som på räls ..? Knappast, om det går som det brukar.

Av skadan vis har jag därför i preventivt syfte redan vidarebefordrat den ak­tuella dokumentationen till Försäkrings- och finansrådgivningen, FINE. Det är förmodligen lika bra att ha dem med på tåget redan från start ;o)

2 kommentarer:

  1. Hur det än är med kaloriökningen, så ser det väldigt gott ut!
    Lycka till med försäkringskassan!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  2. Det där blir nog bra. Med maten, alltså. Det ser ju ganska gott ut i alla fall. Jag äter oftast fil till lunch och då blandar jag i ganska mycket av de frysta bär jag har. Blåbär, hallon, havtorn, rivet äpple, banan. Sen fyller jag på med solroskärnor och kokosflingor. Torra havregryn är jag inte så förtjust i. Men nu är det ju så att jag helst skulle gå ner ett antal kilo och jag gör mitt bästa, nåja, genom att minska på portionerna överlag. Fikabröd och sötsaker undviker jag. Däremot käkas det äppelgodisar för fullt här i stugan. Vi är nu inne på sats tre och fyra, gjorde en dubbelsats senast. Till och med hundarna gillar dom. Så tack för det tipset!

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!