söndag 12 oktober 2014

”When it rains, it pours” – ännu en gång

... ÄR ETT BRA uttryck från den anglosaxiska delen av världen. Man tycker väl att det hade räckt att fruktpressen skar ihop under första pressningen, långt innan alla äpplen hunnit bli till must, men si, det tyckte inte Makterna. Nänä, inte ska Ruckelhäxan komma här och inbilla sig att Livet plötsligt skul­le ta och vika av på en mindre gropig stig inte!

Istället skar bilen – stackars, gamla Röda Faran – ihop igår kväll när Lilla A skulle mörkerövningsköra sig hem till sin andra adress. Helt out of the blue slutade skrället dra på någon som helst växel, inte ens på backen. Något har m.a.o. seriöst havererat även i detta fall ... och hundralapparna som inte finns fladdrar glatt iväg mot solnedgången.

Jaja, det är som det är och de medel jag budgeterat för dietistkonsultation (för att få rätsida på min viktnedgång) får istället så vackert flyttas till kon­tot ”Un­der­håll och reparationer”. Ska man försöka se något positivt i det hela är det ett annat ordstäv som kommer för mig: ”Hungriga hundar jagar bäst.”

Men, ändå ... Ibland undrar jag helt ärligt vad fan det är för mening med att fortsätta kämpa på, när det ändå alltid lurar en ny katastrof bortom krönet av varje himmelshög uppförsbacke av motgångar man med näbbar, klor, blod, svett och hinkvis med tårar lyckats sega sig över.

6 kommentarer:

 1. Nä fy, så jobbigt! Ja, livet är en evig berg- och dalbana, även om man inte gillar höjder...
  Sv: Vi var både i Port de Soller och Soller och mellan dessa orter går en "spårvagn"; med träsäten men med tak. Den åkte vi inte, men vi åkte tåget från Soller till Palma, gammalt och skakigt, men med stoppade säten!!!
  Vi bodde i Palma Nova, ett par mil väster om Palma på sydkusten.
  Lycka till med bilen!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Ibland kan man verkligen undra vad som är meningen. Du har hamnat i en riktig otursgrop verkar det som, och jag förstår din deppiga ton. Om det är någon mening med det hela, tror jag inte. Det är bara slumpen, som det mesta här i livet.

  SvaraRadera
 3. I know the feeling. Men vi har i alla fall svamp och plommonsylt!

  SvaraRadera
 4. Precis så där är det! Här hade jag just tömt kontot genom att betala in årets restskatt, då maken kommer in och talar om att grinden har rasat ihop. Vi som försökte hålla ihop den med målarfärg! Det är stora dubbelgrindar och vi måste ha dem för att hunden inte ska springa ut och för att korna inte ska springa in.Suck! Där ryker några tusenlappar igen (minst). Varje planka kostar ju några hundralappar numera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Virke är vedervärdigt dyrt. Därav min konstant växande hög av "plankstumpar för korta att användas" ...

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!