söndag 21 februari 2010

Virka, virka, virka ... mormorsrutor

NI KOMMER INTE att tro mig, men – surprise, surprise – det har snö­at i natt! Och blåååst. Förmiddagen har därför inneburit snöskuffning extra­ordinaire för ett åstadkomma någon form av framkomlighet på gården, där drivorna på sina ställen blåsts halvmeterdjupa. Tur att solen skiner och att vinden mojnat, för under sådana om­stän­dig­heter är det snudd på kul att röja snö! I alla fall så länge det är sån fluffsnö som idag.


(Som synes tog jag aldrig undan trädgårdsmöblerna i somras.)

Tur är det även att jag inte styrde ut på dans igår. Det hade högst förmodligen blivit sent, onödigt vått och lika resultatlöst som vanligt, och lusten att extraknäcka i snösvängen hade gissningsvis befunnit sig på fler minusgrader än utomhustemperaturen.

Idag är jag istället oförskämt pigg och fräsch för mina år och har fak­tiskt under förmiddagen blivit klar med morsmorsrutor till två nya kud­dar till mitt sovrum. Den första laddningen är redan hop­mon­terade, och jag tycker det blir ganska läckert. Baksidan ska jag sy av na­tur­vitt linnetyg (sån är i alla fall planen). Visst är det najs med såna här vårliga, lite karamelliga färger mitt i smällkalla februarivintern?


Nåväl, efter denna lilla dagsrapport ska jag ge mig ut på en pro­­me­nad, för det gäller ju att ta för sig av naturens gratis D-vita­mi­ner. Åtminstone om man har en så ekonomisk läggning som jag *flinar brett*

[tags: crochet, granny square, cushion, cotton, Etsy]

5 kommentarer:

 1. Du är en munter typ du... Du kan ju komma över med lite vatten när du en gång är på G...

  SvaraRadera
 2. Vad tjusiga rutor du fixar med hela tiden :o)
  Tycker det är så fiint med färgexplosionerna och mönstrena :o)

  SvaraRadera
 3. Fru Venus:
  Men självklart! Varmt eller kallt? *he-he*

  Kolla Viola:
  I like that you like :o) Dessutom är rut-virkeriet en utomordentlig omväxling till det ofrivilliga extraknäcket i snösvängen! Jag har en förmåga att glömma bort att det är vinter - och snöar - när jag dyker ner bland alla färger. Mycket positiv bieffekt av att hantverka!

  SvaraRadera
 4. stickmamman
  Vi har ju tur här uppe i norrland att det inte har snöat som där nere.
  Men det är kallt minus 25.Då är det skönt att inte måsta ut.
  Stickar å stickar

  SvaraRadera
 5. -25 räcker och blir över. Håll dig inne du och sticka på! Någon gång - gud vet när - kommer våren i alla fall.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!