fredag 12 mars 2010

Virka, virka, virka ...

NÅVÄL, NU SKA jag berätta lite om vad allt som hållit mig sysselsatt och borta från bloggandet. Till stor del har det varit virkandet, och det har tagit extramycket tid i och med att jag jobbat med att knåpa ihop egna lösningar.

Bland annat har jag fixat en liten ros, som jag är riktigt nöjd med.


Den har jag tänkt använda som brosch till exempel till min enkla, svarta tunika. Jag ska egentligen inte alls ha svarta kläder, men med en klatschig cerise scarf och lilla rosen som färggivare funkar det även på mig.


Sen har jag även satt igång med ett helt nytt kuddprojekt. Egentligen är det alldeles ovanligt fult, men så gräsligt det är blir det nästan snyggt ;o) Till det här behövde jag ett bra mönster till en liten blomma men något sådan lyckades jag inte hitta. Så då konstruerade jag ett eget.


Visst är den söt, den lilla blomman med sina tolv kronblad och mitten i avvikande färg? Skulle någon vilja göra egna har jag skrivit ner ett mönster, som du kan hämta i pdf-format genom att klicka här.


Dotra började på en egen virkning under sportlovet; en babyfilt åt kommande systerkotten. Jag tycker hon har valt riktigt läckra unisexiga färger:


Slutligen måste jag meddela Göran att han dessvärre inte kommer att få se min fina bild på en fallande vattendroppe. Jag har för bövelen lyckats radera den! *svär länge och svavelosande mellan sammanbitna tänder vid minnet av hur jäää-la länge det tog att få till den* Om ni inte redan kan tangentkombinationen Shift+Del: lär er den inte. Då är nämligen raderat raderat och mellanlandar inte i någon virtuell papperskorg.

*morrrrr*

[tags: crochet, rose, flower, brooch, granny square, cushion, blanket, cotton, Etsy]

8 kommentarer:

 1. Så fina saker du gjort. Virka är så kul, jag har fastnat för det också. Ha en skön fredag

  SvaraRadera
 2. Jodu, virka är så förbannat kul just nu att jag helst skulle låta bli allt annat och låta huset gro igen och trädgården växa fast (när den tiden kommer). Men håll med om att den här senaste kudden är riktigt gräslig! Det är definitivt inte mina färger, men jag ska inte ha den själv heller. Den ska förmodligen ut till försäljning på Etsy och amerrrikaaanarna har lite konstig smak, har jag märkt :o)

  SvaraRadera
 3. Man kan väl säga att den är "fulsnygg"

  SvaraRadera
 4. *ha-ha* Kan man väl. Men man kan också vara brutalt ärlig och säga som det är: den är GROTESK :oD

  SvaraRadera
 5. stickmamman
  jag tycker den är ursnygg.Färgerna var jättebra kombinerade.

  SvaraRadera
 6. Om det är "kitschiga kudden" du menar, så blir den i slutändan rätt så cool. Jag funderar också på om jag ska ta det hela vägen, så att säga, och sätta en maffig tofs i vardera hörnet ;o)

  Bild kommer när kudden är helt klar!

  SvaraRadera
 7. Stickmamman
  Såg på hollyvoodfruar där var det ett väldigt toffsande,så det gillar dom.Vad A har varit duktig.

  SvaraRadera
 8. Sååå, du säger det? Då ska det nog bannemej bli tofsar också :o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!