fredag 12 mars 2010

RECEPT > Ost- & morotsplättar


HUSLIGHETEN HAR NÅTT nya höjder den senaste veckan. Bland annat har jag summa två gånger ställt mig och stekt mina ost- & morotsplättar, eftersom A tyckte det var så gott första gången. Den ena gången tog jag förresten undan halva smeten och slängde i finhackad blad­spenat istället.

Det här behöver du:
2 dl dinkelmjöl (vanligt vetemjöl går förstås lika bra)
4 dl mjölk
3 ägg
0,5 tsk salt
några varv på svartpepparkvarnen
c. 1 dl riven ost
25-30 g smält smör (så du slipper smöra laggen hela tiden)
1 rejäl finriven morot (eller c. 100 g spenat)

Blanda ut mjölet med ungefär hälften av mjölken. Ta inte allt på en gång för då är det lätt att mjölet klumpar sig. Rör ner resten. Vispa i äggen. Krydda! Till sist i med det smälta smöret, osten och moroten.

Grädda plättarna på medelhög värme. Gott så in i bombens med en fräsch sallad. Vill man lyxa till det serverar man t.ex. knaperstekt bacon till.


1 kommentar:

  1. Pannkakor och plättar är bra, för det går att variera hur mycket som helst.
    "Undra sa flundra" hur många sådana man gjort i sina dar

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!