måndag 8 mars 2010

Till sist kom garnet

ÄNTLIGEN ÄR JAG färdig med krönikan till det kommande lördagsnumret av Tidningen Åland. Det tog sin tid denna gång, eftersom jag inte tyckte jag hade något vettigt att sätta på pränt. Men till slut fick jag en idé och då gick det istället som det brukar: det blev svårt att hålla sig under längdgränsen på 3.800 tecken ...

Den efterlängtade garnleveransen från Tyskland kom i fredags, så nu kan jag slutföra de virkningar som blivit på hälft på grund av ”råvarubrist”! Men innan paketet blev hämtat från posten hann jag påbörja två nya kuddar, som faktiskt är nästan färdiga:Nu återstår att bestämma hur de yttersta fem centimetrarna ska göras och sedan ska baksidorna, i vanlig ordning, sys av enfärgat bomulls- eller linnetyg.

[ Mina krönikor återfinns alltid veckan efter publiceringen som en del i kåserisamlingen ”Kort & Gott”, som du kommer till genom att klicka vidare via länken som finns under rubriken ”Böcker å annat jag skrivit” i den högra spalten -> ]

[tags: crochet, granny square, cushion, cotton, Etsy]

7 kommentarer:

 1. Så läckra kuddar!!! Önskar att jag kunde virka, men jag har nog "tummen mitt i" när det gäller sånt...

  SvaraRadera
 2. Aj, aj, inte säga så! Ingen har tummen mitt i handen, det är bara övning som tarvas. A, dotra min (13), lärde sig snipp-snapp att virka mormorsrutor på fem röda sekunder för ett par veckor sedan. Och, hejsan hoppsan, har hon inte allaredan en tredjedels barnvagnsfilt färdig! (Hon ska bli moster till hösten.)

  SvaraRadera
 3. Hmmm... Får väl ge virkeriet en chans till (en annan dag ;-)!)

  SvaraRadera
 4. Väldigt fina färger på kuddarna :)

  SvaraRadera
 5. Uffematten:
  Det tycker jag absolut du ska göra, en annan dag ;o)

  Gafflan:
  Tycker du? Vad roligt! :oD De kommer förmodligen att bli till salu antingen på Etsy eller i affären här i stan där jag redan säljer lite av mitt hantverk. Fast man vet aldrig ... Rätt vad det är vill jag behålla dem själv.

  SvaraRadera
 6. Fin blogg och fina färger på "kuddarna". Får titta in fler ggr!
  :)

  SvaraRadera
 7. Alltid trevligt med nya besökare :o) Välkommen tillbaka närhelst andan faller på!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!