måndag 19 juli 2010

Tjuvarnas marknad

SKULLE TRO ATT dessa bilder inte kräver några ord? Möjligen ett onomatopoetiskt uttryck, vilket i så fall skulle vara: ”Grrr!”

Jahapp, det var de körsbären det. Fatta hur mycket körsbär jag skulle få om inte fåglarna tog rubbet! Jag har tre körsbärsträd, som alla är över tio meter höga. Proppfulla med bär är de och antalet björk­tras­tar är kanske inte lika stort som antalet mogna bär, men ökar stadigt.

Hade jag ägt en ”vilig” kamera med kraftfullare zoom skulle jag kans­ke inte bli lika irriterad på det tjuvaktiga packet ;o)
Bilderna är inte klickbara. De är så stora som de blir
och kvaliteten är usel.

10 kommentarer:

 1. Jag tycker inte alls att bilderna är usla! Tvärtom! Jätteskickligt att lyckas fota precis när den har bäret i munnen! Men synd att de tar dina bär! Kan du inte sätta upp något som skrämmer dem i träden? Aluminium- remsor som fladdrar och "låter"?
  Hoppas, att du får litet bär i alla fall. Körsbär, som är såå gott!
  Ha en bra dag, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Jodu, bilderna är dåliga! De är tagna på alldeles för långt avstånd för att min enkla kameras zoom ska klara av det. Skärpan är m.a.o. sk-tdålig. Men man ser ju att det är trastjä-lar i alla fall ;o)

  Träden är alldeles för höga och stora för att det ska gå att skrämma fåglarna. De understa grenarna sitter så högt upp att jag behöver åtminstone en stol för att nå dem, så du kan ju tänka dig hur långt det är till resten ...

  Men jag har varit förutseende och tagit ett självsått skott av dessa bamsingar, så om 10 år har vi säkert ett plockvänligt litet träd *he-he!*

  SvaraRadera
 3. Hej

  Du borde kanske göra som min farmor gjorde för att rädda bären?

  Fast det var med lingon.

  Hon plockade dom gröna och la dom sedan på tidningspapper i fönsterkarmen för att de skulle "mogna" bara för att ingen annan skulle hinna före och ta dom...he he

  Kanske göra samma med dina körsbär? Eller det var nog inget bra förslag va??? ha ha

  SvaraRadera
 4. Hähä! Njä, det låter väl kanske inte som ett av de allra mest konstruktiva förslag till räddningsaktion kan jag tänka mig.

  Det slutar nog som vanligt: trastarna får smörja kråset och vi utan vingar får vara nöjda utan mer än ett smakprov.

  SvaraRadera
 5. Inte för ros skull man här kallar björktrastarna för skitutrastar!

  Jag hade dem i min enda rödavinbärsbuske en gång för länge sedan, flera flyttningar bakåt och en av de jä**arna lyckades jag knäppa med miniatyrgevär!

  SvaraRadera
 6. Hörru "Blindstyre"!!!!!

  Dom bilderna är inte alls dåliga!
  Kanske om du gör dom stoooora, men här är dom ju kanon!!
  (Sitter BÅDA glasögonen UPPE på huvet, eller? Haha!!)

  Kan du inte ta hjälp av någon granne eller "Lilla A" och slänga över ett sånt där stort blått bärnät???

  Och sedan be någon med lastare eller grävmaskin att hissa upp dej i skopan så du kan plocka dej lite bär?
  Hehe...så gör vi här när inte stegarna räcker till!

  Roligare än Liseberg till och med....(:

  Kram på dej!!
  Jenny

  SvaraRadera
 7. Blindstyre kan du vara själv, din gamla galosch ;o) Rätt brillor sitter där de ska, ska jag be att få meddela, och just detta faktum gör att jag inte har några som helst problem att konstatera att bilderna är både korniga och oskarpa. Inget mer snack om den saken nu! *flinar*

  Blåa bärnät skulle det väl behövas ungefär lika många kvadratmetrar som att täcka en halv fotbollsplan av FIFA-standard. "Rucklet" är väl sådär en sex meter till nock, kanske rentav lite högre, och körsbärsträden är cirkus tre-fyra meter högre än så. Här kan vi med andra ord glömma varianten "slänga bärnät över". Med råge.

  Dessutom är det tunnsått med bekantingar som beredvillig (dvs gratis) kommer med frontlastare, grävmaskin eller skylift för att rädda lite körsbär från att gå sin skapare till mötes i krävan på en trast. Nädu, det är nog bara att sucka, rycka på axlarna och se till så att hallonbuskaget klarar sig istället.

  En äkta ornitologisk kram på're!

  SvaraRadera
 8. Mina vilda, kolsvarta o söta fågelbär tar kajorna. Kommer i flock, invaderar o äter upp ALLT inom någon timma. Jag blir så less......

  SvaraRadera
 9. Du, jag vet hur det känns. För ett par år sedan gick jag och la mig en sensommarkväll och innan jag somnade bestämde jag mig för att tidigt följande morgon gå ut och plocka alla trädgårdshallon och röda vinbär.

  Ha! När jag kom ut - med en STOR bunke i famnen - fanns det inte ett endaste litet rött bär kvar någonstans. Tutto var borta. Rubbet. Som du säger: man blir så less ...

  Numera vajar det mängder av CD-skivor på järntrådar över hallonen när de börjar mogna och peppar, peppar har de klarat sig.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!