måndag 23 augusti 2010

Je suis une freugurka

ÄR DET NÅGON av er, kära bloggläsare, som upplever ett akut be­hov av frö antingen från praktbetonika, Stachys macrantha:


... eller från myskmalva, Malva moschata (blommar både med rosa och vita blommor; fröna jag har är blandade):


Eller rentav båda två? Skicka i så fall ett mejl till mig på stjarnkraft at aland.net med namn och adress, så kommer en liten påse med pos­ten i den mån jag har frön att skicka. Mängden är förstås inte obe­grän­sad, så principen är ”först till kvarn”.

Nya rabatten längs med kantningen jag fick gjord häromsistens blev förresten färdig idag och så här tar den sig ut i all sin nyplanterade hängighet. Bäst att visa en bild trots att det ser för bedrövligt ut i det här skedet, för annars kanske ni tror att jag bara snackar ;o)


Bakerst en lång rad med trädgårdsnävan 'Johnson's blue' och längs framkanten växelvis lammöron och plymastilbe i rosa och bleklila.

Senare i höst tänker jag peta ner lite lökväxter också, typ tulipaner och snödroppar. På så vis torde den här planteringen se rätt skaplig ut ända från tidig vår långt utåt sensommaren. Bara den nu tar sig ...

7 kommentarer:

 1. Tack tar järna emot frön av alla slag.MvH Aina

  SvaraRadera
 2. Den där rabatten ser ut att bli jättefin! Om två år får du gallra!
  Jag vet inget om de blommor du har frö från - är det ettåringar eller perenner?
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 3. Aina:
  Det kommer! :o)

  Monica:
  Japp, jag är nog rädd för att det blir rätt mycket gallring med tiden om inte astilben ska drunkna i lammöron och nävor ;o) Men de är snygga ihop!

  Båda sorterna är perenner. Du kan läsa mer om dem via de här länkarna: myskmalva, Malva moschata och praktbetonika, Stachys macrantha.

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker o välvårdad trädgård du har, lyser kärlek om grönskan. Tack för dina fina kommentarer, de värmer mitt blödande hjärta <3

  SvaraRadera
 5. Hej igen! Nu blev jag nyfiken! Vad är det för kornblå anemoner du har, som blommar på våren? Jag tycker, att det är svårt att hitta rent blå blommor, många går mot violett!
  Ha en fin dag, du också, här blåser det 15 sekundmeter minst idag!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 6. Den blir blir fin redan nästa år.
  Fin färgsammansättning,och fina blommor. Lammöron har jag ingen tur med, vet ej varför. Men de är borta för evigt nu. Det är vackert med det grå inslaget ihop med rosa och blått.
  Idag blåser det friskt ute,flera av mina krukor på altanen hade blåst ner, blommorna blev självansade kan man säga :( Men idag skall jag fortsätta en liten stund i täppan, trots vädret.
  Ha det bra
  Monkan

  SvaraRadera
 7. Madeleine:
  Helt rätt, jag älskar min trädgård! Mer och mer för varje år, ja, för varje dag som går. Det är dessutom när man "träffar" människor i sin livssituation som man lär sig att ytterligare uppskatta det man ännu förmår.

  Monica:
  Anemonen heter Anemone coronaria ’Mr Fokker’ och jag satte knölarna i april 2008. Klicka HÄR om du vill se bilder på den. Jag skulle tro att den blå färgen varierar en del beroende på jordmån. Hos mig blir det riktigt blåblå.

  Monkan:
  Vad konstigt att lammöronen inte trivs hos er. Här i min sandblandade jord tycks de gå bra.

  Jag har läst hos flera idag att det är hårda vindar som gäller i södra Sverige, så håll i hatten när du är ute! ;o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!